SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Však se prodávají i ty mosazné matice zvlášť jako náhradní díl. Sice není nejlevnější, tenkrát asi 250,- Kč ale zase to zachrání celý hořák, který stojí dnes i ten nejmenší MB15 kolem 1500,- Kč.
Nejsem si zcela jist; bavíme se o tomhle?
https://svar-tech.cz/matice-manzety/156 … -euro.html
já ano, takže plast je v pohodě zaměnitelný za mosaz?
Já si myslel, že se bavíme o té hlavní matici eurokoncovky, velké, převlečné, která může být celoplastová, nebo s mosaznou vložkou.
Aha, já taky myslel tu velkou převlečnou co drží eurozástrčku ve svářečce.
ZDENÁL napsal(a):
Já si myslel, že se bavíme o té hlavní matici eurokoncovky, velké, převlečné, která může být celoplastová, nebo s mosaznou vložkou.
A v čem, kromě toho, že mosaznej závit je odolnější proti strhnutí, je výhoda té hybridní matice? Vždyť ta mosaz je jen tenká mezivrstva mezi mosazným tělem konektoru a plastovou maticí.
Myslím, že z hlediska funkce je fuk, jestli má ta velká matice mosaznou vložku nebo ne.
Tak to ani náhodou. Mosazná závitová vložka spojí vodivě hořák a eurokoncovku stroje naprosto spolehlivě a pak se tato nemůže vypálit.
No u těch celoplastových matech je vodivě spojeno v podstatě ten ta trubka na které je matka co někdo dával obrázek ve které je bovden. U těch s mosazným vnitřkem je vodivé spojení mezi celým závitem plus to mosazné tělo eurozástrčky. Už jsem viděl v jedné bývalé práci celý ten plastový eurokonektor komplet opálený a hořák zlobil. Než jsme na to přišli nějakou dobu to trvalo.
Stránky: 1 2