SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím,
chtěl bych si do dílny svařit konzolový regál jako https://www.b2bpartner.cz/konzolovy-reg … m-6-pater, tzn. stojina z jeklu třeba 60x60x4 vysoká 2m a k ní natupo z jedné strany navařené konzole třeba z jeklu 60x40x4, délka 50cm, třeba 6 ks. Moje zkušenost se svařováním mi říká, že až ty konzole dovařím, bude ze stojiny krásný banán. Dá se to vůbec svařit, aby stojina zůstala rovná, nebo mám prostě počítat s tím, že to pak budu nějak rovnat?
Editoval gaminn (Včera 22:05:48)
válí se mi na zahradě hromady hutního materiálu
vzal bych traverzu cca I200 a stojinu na ní upnul svěrkami, možná bych jí v místě svárů něčím (mm) podložil?
Moje zkušenost mi říká, že to nebude tak zlé. To by pak všechny regály byly jako banán. Normálně to svař, nespěchej, pěkně na přeskáčku, po malých kouscích a je velká naděje, že se nic neprohne.
No zkusím tu stojinu vařit přikurtovanou a podloženou a uvidíme. Kdyžtak to srovnám autogenem nebo svárem z druhé strany stojiny. Každopádně nedávno jsem potřeboval na pásovinu 10x30mm 2m bodnout asi 10 kousků roxoru, natupo na jednu plochu pásoviny. Copak o to, navařený jsem to měl rychle, jen ten banán jsem rovnal další asi hodinu.
Editoval gaminn (Dnes 18:40:22)
Stránky: 1