SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Charon napsal(a):
Zvažte zda se vám vyplatí oprava. Když odejde jedna věc, tak zpravidla po čase odejde druhá a tak stále dokola. Oprava v uvedené ceně u takovýchto zařízení se vyplatí jen když by výměna znamenala přebudovat okolí zařízení, což u kompresoru většinou nehrozí.
Částečně to je pravda, částečně ne.
Když si to člověk opravuje sám, tak to taky kolem špatného dílu rozebere, zkontroluje, obezná, jak to je dělané a jak se to opotřebovává. Potom to může udržovat tak, že to vydrží znatelně déle nebo objednat další náhradní díl už v době, kdy odchází jen ten díl a ne věci kolem. Případně včas měnit levnější spotřební věci jako těsnění.
Radim napsal(a):
....Když si to člověk opravuje sám, tak to taky kolem špatného dílu rozebere, zkontroluje, obezná, jak to je dělané a jak se to opotřebovává. ...
Souhlas. Samo oprava je úplně jiná kapitola. To je o radosti že něco dokáži, něco se naučím, ... A finančně to vychází také velmi dobře. Přeci můj čas se v takovém případě nepočítá. (Odcházím proměřit 5V, 1,5A spínaný zdroj který se chová podezřele a nejspíš touží po výměně kondenzátorů které dlouhodobě zahálí v šuplíku)
Tak je v tahu koncentrický ventil, tlakový spínač a zpětná klapa no a potom seřízeni a podobně. Já to neumím. Ani to nedokáži pořádně diagnostikoval. Nikdy jsem to nedělal.
Koncentrický ventil nevím k čemu přesně slouží. Zpětná klapka zabraňuje vzduchu aby se vracel zpátky do agregáru. Tlakový spínač řídí kdy se má agregát zapnout a kdy vypnout. Ty staré Orlíky to mají všechno zvlášť, tak oprava docela v pohodě.