SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Nemyslím, že by bylo zrovna teď vhodné se zahrabat do technologií kolem laseru. Jen moje stručná přednáška na VŠ na daná témata zabrala tři vyučovací bloky. Není to vůbec jednoduché téma a už vůbec ne pro kutilské svářeče. Stačí se podívat na internetu kolik možných a používaných typů zdrojů laserového záření existuje. U žádného z nich nelze bez složité fokusace vytvořit paprsek o nějakém potřebném rozměru který má v sobě dostatek energie. Pak do toho ještě vstoupí různé vlnové délky a co teprve způsoby přivedení funkčního paprsku do místa použití. Ještě do toho vstoupí nutnost ochrany zdraví, protože ty pracovní paprsky jsou sice neviditelné, ale hodně nebezpečné svou schopností se dokonale odrážet na hladkých plochách.
Tak pro upřesnění jsem svářeč i když si nemyslím o sobě bůhví jak dobrej ale nějaký státnice mám.
Takže jirkati vím o co jde . Jinak výrok ja zase nerozumím elektrice a jejich popiskum a vlastně jsem se ptal proč je u jedné napsáno to a udruhé ono při stejných nebo podobných parametrech .