SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Charon napsal(a):
bourač napsal(a):
220V zásuvky se již dlouhá léta nepoužívají
(jen přátelsky rýpu)
...A ted "carpe diem".
Máš recht; jdu si nalejt bílý. Dneska jsem dal na kole 27 km, v docela slušném tempu, tak si ho zasloužím .... ![]()
Až se, kolegové, budete nudit, tak se podívejte jak se "sčítají" proudy ve třífázovém zatížení. Ten posuv 120 st. mezi fázemi má svůj význam.
Jirkati díky, dobrá poznámka. Bohužel invertorové svářečky většinou nemají lineární zátěž, vznikají tam vyšší harmonický a ty už přetížení způsobují. Žárovky, topné spirály, motory bez elektroniky, klasický trafa jsou v pohodě. Invertorový zdroje a svářečky pokud nejsou kompenzovaný jsou problém. Ty dražší a kvalitnější většinou kompenzovaný jsou.
Bourač - Díky. Já jsem ten dálkový regulátor tehdy chtěl použít, ale ten chlapec ho k tomu neměl... Ale malá poznámka k tomu ostatnímu. To jen, že tiše závidím vám tam v ČR, že tam vůbec máte možnost mít v rodinném domku rozvod 3X400V. Tady v US neexistuje! Zde je to v tomto jak za krále Klacka
V domácnostech je pouze dvoufázový rozvod 240/60Hz. a z toho 1fáze je 110V na běžné spotřebiče a na speciální spotřebiče s vyšším výkonem se používají 2 fáze 240V (Pochopitelně ke všemu co má větší wattáž je kabel jak noha.
)
Třífázový 400V/60Hz rozvod se používá pouze v průmyslových podnicích. Tam bývá ještě i síť 3X600V. Pochopitelně rozdělené zásuvkami, aby to nešlo zaměnit.
Franku, na tom je vidět jak je všechno pomíjivé. Ještě ve 30 letech jsem si říkal, jak se máte s tím kmitočtem 60Hz. Rozdíl 10Hz a trafo hned mohlo být menší. Pak přišly spínaný zdroje a je to jedno.
Stránky: 1 2