SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
vie tato https://zvaracky.heureka.sk/ripper-igbt … /#prehlad/ ZVARAčKA zvarat bazickymi elektrodami?
To je pěkná blbost aby tato svářečka svařovala víc jak 300A. Je to podvod na naivní zákazníky.
Ne, je doporučená pouze pro rutilky. https://www.mojedilna.cz/invertorova-sv … ew6O6P65Kj
Jen málo těch exotických no-name svářeček na 300A apod. má vhodné charakteristiky na bazické elektrody.
Editoval Zdenek11 (21-05-2026 14:59:29)
ZDENÁL napsal(a):
To je pěkná blbost aby tato svářečka svařovala víc jak 300A. Je to podvod na naivní zákazníky.
Dokonce 315A při 60%
.
Ach jo okurka , co je to za flame ? Vždyť to má hned v popisu :
Zvárací invertor IGBT-315, zvárací prúd 20-200 A, systém ANTI-STICK, RIPPER
Napájanie: 230 V / 50 Hz
Maximálne napätie bez zaťaženia: 60 V DC
Maximálny výstupný prúd : 200 A
Výstupné napätie 20,08/30 V
Pracovný cyklus: 100 %/60%
Hmotnosť: 8 kg
Typ elektródy : bazická aj rutilová, priemer 1,6-4 mm
bubu:
No, já tam zas vidím tohle:
Technické parametre:
Značka: RIPPER
Typ zváračky: Invertorová, IGBT
Metóda zvárania: MMA (obalená elektróda)
Napätie: 230v 50hz
Zvárací prúd: 315A (60%),
Priemer elektród 1,6-5mm
Hmotnosť 6.5kg (komplet balenie)
Pafik1605: Někde je tam napsané i max. svařecí proud 300A.
Když už tady máme takový podvodný přístroj, zajímalo by mě, kdo z vás zakoupil laserové svařovací zařízení 3v1 za 1500kč a co pak doopravdy dostal.
Dobrý dotaz, též by mě to zajímalo. Je jedno zda váš známý, soused, někdo z práce... , ale hlavně co dostal, kde byl háček.
Editoval Charon (24-05-2026 14:51:15)
Nejspíš tu pistoli , bedýnku jim k tomu nedali . )=
Ona i ta pistole bez bedýnky stojí pár desítek tisíc.
Stejne vypadajici svarecku s jinym jmenem (neco TIG igbt 315A, jednofazova, oranzova bedynka) jsem nedavno zkousel, umi to 2.5 ruilku E-R 117, ale ne na normalni proudy, ale musis nastavit displejovych 130-160A aby to zaclo varit. Ten displej ukazuje hausnumera, realne tam bude sotva pulka proudu. Basikou asi nejak pujde varit, ale pocitej ze to je na 3.2mm eldu s vypetim vsech sil.
Dawe: Na youtube byly i videa různých podobných hraček, Powermat a ještě něco. Nějaký Polák to testoval a jak píšete, to samé. 2,5mm elektroda je běžně proud do 100A a u těchto šmejdů měl myslím kolem 180A a teprve to začalo svařovat.
Reklamy na youtube jsou vesměs podvod! Hlavně ty úžasné nabídky s vypnutými komentáři - 100% podvod.
Google je jedno kdo zadal reklamu (peníze nesmrdí).
Jo, to se zabere propagovaná "svářečka" kolem dokola desetkrát, pak se zabere svařenec, připojí se jiná, kvalitní svářečka, a pak se jásá, jak to hezky svařuje ....
Myslíš jak jsem vzal hořák z Lidlplasmy Parkside, připojil ho na Stahlwerk 70A a udělal video jak řežu 10mm plech?
Aparát na videu nebyl vidět, jen hořák. ![]()
Tos mě tehdy pěkně napálil. Na základě toho videa jsem si začal myslet, že pazma lidl má nadpřirozené schopnosti. Pak jsem si ji vyzkoušel a zjistil, že řeže jako každá jiná plazma napájena 230V. Tedy do 3mm dobrý, do 5mm ještě jakež takež a nad 5mm nepoužitelné.
Bourači, nevím na co si reagoval příspěvkem 14, ale jestli na mě, tak já jsem nemyslel reklamu. Prostě nějaký pšonek testoval mašinu Powermat 300A mma. Měl na ni napojený měřák. 2 kamery, jedna sledovala displej svářečky, druhá ukazovala hodnoty na tom měřáku. Nejprve zkoušel elektrodu asi 2,5mm na klasický proud, řekněme 85A a nic. Jen to jemně jiskřilo. Potom postupně přidával až mašina ukazovala nějaký dost vysoký proud, myslím 180A a teprve zapálila oblouk a svařoval. Už si to nepamatuju přesně.
To samé jako se každou chvíli někdo ptá na facebooku na podobné šroty. Powermat, Vevor, Kraf&Dele apod. Spoustu kladných hodnocení a v komentářích samá chvála. Tak nechápu jestli to je taky podvod jak píšeš nebo jsou lidi úplně mimo?
Roberte já vzal poprvé elektrodu do ruky před 53lety, u otce v práci. Od té doby stále cosi vařím.
Neživím se tím ale vařím.
V dešti, v mrazu. V +36°C. Ze štaflí nebo žebříku, invertor na zádech, sváry nad hlavou. Autogenem řežu v trenýrkách.
Myslím že o sváření a lidech jakž takž něco vím.
Lidi jsou úplně mimo a 95% je všechno podvod, to jsi trefil přesně. :d
Stránky: 1