SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Ty (ne)větráky ti závidím. Můj Lincoln po zapnutí spustí větrák okamžitě a při svařování přepne na forsáž
. Tu drží ještě pár minut po dokončení svařování.
No je několik druhů chlazení co jsem v poslední době vysledoval. jak píše vyrobca, tedy že větráky nejedou vůbec, zapnou se jen při zahřátí stroje. Ale většinou po zapnutí se roztočí naplno a hned vypnou. Asi nějaké testování. Potom jak píše pafík, tedy že jedou ventilátory na menší otáčky trvale a jen při zahřátí se roztočí naplno. No a nejhorší varianta je že se větrák/y točí trvalé na max. Navíc když jsou použity maličké vysokootáčkové šmejdy, to je potom utrpení.
Pafik, mne je to v podstate jedno ci tie vetraky idu alebo nie.. a ako su vlastne hlucne.. v dielni je niekedy taky hluk, ze ked chcem telefonovat, musim ist von z haly.. Ale pozeral som, ze stroj sa vie dochladit velmi rychlo.. v podstate sa vetraky zapinaju na par sekund.. Na druhej strane, zatial som s tym nerobil dlhsie zvary ako 40mm.. Vodne chladenie horaku som este ani nenaplnil destilkou.. Zatial caka na prilezitost..