SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
vladdo: Tam nejde ani tak o jiný materiál láhve, ale o čistotu, hlavně uvnitř. Jak psal p. Famater, kyslík je nebezpečnější a nesmí přijít do kontaktu s mastnotou. CO2 a jiné plyny nejsou výbušné, tak se čistota v láhvi nějak extrémně neřeší. Jen asi u čistého Argonu, ale tam ne kvůli výbuchu ale kvůli problémům se svařováním nerezi a hliníku.
Když to zde čtu, tak k věci bych dodal, že zde v US prodávají skutečný mini autogen, tj acetylen/kyslík, který funguje se vším všudy, tedy i se servisem a výměnou bomb ve welding shoppech. Dám sem tu nejlevnější verzi. Mám takovou soupravu v garáži a funguje to skvěle. https://www.walmart.com/ip/AQMD-Oxy-Ace … 87e8b02cce
Opravdu plnit kyslíkem neznámou lahev by OPRAVDU mohlo vést k výbuchu .
Franku, vzhledově vypadají ty láhve jako malý hasičák.
varok napsal(a):
Franku, vzhledově vypadají ty láhve jako malý hasičák.
To je ta nejmenší souprava. Obsah té acetylenové láhve je 4l. Kyslíková 8l. Na takové malé svařování drobností je to fajn. Dávají k tomu i řezák, ale to je spíš pro parádu
Ty větší soupravy jsou lepší, ale podstatně dražší. Tady jde hlavně o to, že to je skutečný autogen, kterým lze svařovat a spolehlivý servis, že ti vymění kdykoli prázdné láhve. ![]()
Když někdo dělá drobnosti tak asi super. Čistě PB hořák nedá takovou teplotu, tak je potřeba klasický autogen, třeba na pájení mosazí apod.
Ta souprava je šikovná. A také dobrá cena. Já mám PB/O2, kyslík 10l. Redukčáky Harris a hořák GCE. Protože to mám jen na pájení stříbrem, tak mě to vyhovuje. Acetylen by byl ale lepší. Mám totiž i soupravu šperkařských hořáků a ty nejmenší nejdou s PB použít pro malou rychlost hoření.
Dobre to vyzera z toho Walmartu, cena dobra, ale CLO a prepravne naklady by to zvysilo...
Da sa to aj v EU kupit?
Do acetylenovej flase by sa v pripade minutia mohol aj propan dat?
A na toto co poviete?
https://www.aliexpress.com/item/1005012164093095.html
Pisu len 100 bar, ale ta kyslikova vyzera ako plnitelna.
Editoval vladdo (21-06-2026 21:33:58)
"Do acetylenovej flase by sa v pripade minutia mohol aj propan dat?"
Asi o tom moc nevíš, když napîšes takovou blbost
Famater: Ano, šiovný to je, je to plnohodnotný autogen a hlavně oceňuji, že je tady zajištěná výměna lahví. Odpadají problémy zejména u acetylenu.
Vlado: Kupovat to z Česka, nebo Slovenska v Americe je asi hloupost. Zřejmě tam ten acetylen ti nevymění a je konec... Pouštět tam propan je hloupost. Já to sem dal jako zajímavost. ![]()
Hloupost nejen kvůli výměně lahví, ale kvůli dopravnému. To jsou neuvěřitelné "palby".
Acetylen není v láhvi ve formě volného plynu, ale je rozpuštěn v acetonu a ten aceton je napuštěn v jakési houbovité hmotě.
Tak ten acetylen teda nie...
Toto vyzera pomerne cenovo dostupne:
https://www.aliexpress.com/item/1005010159622526.html
Len ani za toho otca neviem rozlustit cinstinu, ci je 200 barova a opatovne plnitelna ?
Editoval vladdo (Včera 21:19:48)
Mě překvapuje, že by neměli problém poslat tlakové lahve poštou, či nějakou jinou přepravkou. Asi by se kurýr choval jinak, kdyby věděl, co má v balíku.
Zvažoval jste koupit nějaký generátor kysliku a ten k tomu připojit? Něco takového jsem vidět na youtube, ale tam je vidět lecos tak nevím jak dobře by to pracovalo.