SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Zdravím ,výhledově mi začne téct teplovodní kotel. Vím jak se do něj dostat a otázka zní, čím ho zavařit elektrodou nebo cočkem. Vyříznu plochu a dám novej vyřízlej kus,tak jestli někdo něco takového dělal.
No záleží jaký je to materiál. Ale většinou bývají prožrané více než je zdrávo a najít kousek zdravého místa je trošku umění. Jestli umíte precizně i COčkem a tak zkusit. Ale vodotěsné sváry bývají trošku problém.
Vařil jsem takhle před lety Slokov 27. Tekl dovnitř. Odstrojit, vyříznul jsem v místě kde kotel tekl z vnějšku flexou otvor, aby bylo možné se k místu dostat. Zavařil přeplátováním, dovařil zpět vyřízlý kus plechu. Vše eldou, prvni co byla po ruce, myslím že ER113? Jen se stěny v místě svaru trochu zvlnily, ale na funkčnost to nemělo vliv. Zajímavé bylo, že plechy byly zevnitř lesklé, jako by kotel vyrobili před týdnem. Prorezlé bylo ze strany ohně. Vydrželo to dvě nebo tři sezóny, než šel nový kotel, protože starý se začal rozpadat. Ale jinde, ne v místě s vodou. Prostě přibývaly další vstupy na vzduch:-)
Je to shodou okolností taky Slokov 27,jelikož topíém na méně tak teče vždy u zpátečky(moje chyba)