SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
skoro dobre , zrus prvy 4-bod nad C3 a bude dobre ... tyristory a L1 vodorovna ciara , C3 a L2 D2 D3 zvisla ciara ...
tlumivka l2 je dobrá věc, ale musí mít takový odpor, aby se nepřekročil proud pom. diod, možno ještě s tlumivkou do série zapojit odpor, diody na chladič.
proud pomocným zapalovacím zdrojem bývá 4-5A (uta200, wtu...)
Já Tě kousnu do (_,_) . Máš to ode mne nakreslené . Jen místo odporu dáš tlumivku . Otevři si do háje ty články , tam je vše popsáno i s hodnotami do posledního slova !!!!!!!!!!!
Tak co to psal atishajn.
bobobo napsal(a):
Já Tě kousnu do (_,_) . Máš to ode mne nakreslené . Jen místo odporu dáš tlumivku . Otevři si do háje ty články , tam je vše popsáno i s hodnotami do posledního slova !!!!!!!!!!!
Takže to před tim bylo správně.
ladislavmuzik . BINGO teraz je to spravne , hor sa to pristavby zvaracky ...
Bobobo psal že ne.
To poslední schema by mohlo fungovat, ale nezapomeň, že další částí vývoje je testování, měření, úpravy a výměna spálených součástek
Ne , je to kravina dávat paraleně dvě tlumivky , ale jak koukám , nemá to cenu .
Takže co je správně?
místo L2 dej omezovací odpor a přepoj ho z výstupu L1 na druhou stranu, je pravda, že se dá stávající tlumivka využít
ok, jen chybí tečka na jednom spoji d3-r3
Musí se to odzkoušet, ale při troše štěstí by to fungovat mohlo
Jestli shoří přidaneý obvod tak je mi to jedno, ale jestli se něco stane svářečce tak to bude problém.
Bobobo kde jsi sehnal ten kondenzátor 2000uF 160V
když se nad tím zamyslíme, tak pomocný zdroj vyrábí stejné nebo o něco vyšší napětí, než svářečka s potenciometrem na max, takže to by mělo být v pohodě.
Největší problém bude podle mě s chlazením kondu a omezovacího odporu, 200w by mělo stačit.
Kondenzátory se dají osadit sério-paralelně, ale dá nějakou práci vydrátovat nebo osadit na dps, vyjde to levněji.
Myslíte že bude potřeba třeba větrání nebo tak něco.
Odpor 7,6R při napětí 60v rms (72v max) bude pálit při napětí oblouku 24v 303w při svařování, při zátěži 60% (běžný svářeč) je to kolem 200w, takže na pastu a ke kovovému chladiči nebo krytu při hobby zatížení by mohl vydržet.
Skus to z odporom a tlmivkov , a potom uvidis co ti lepsie zapaluje obluk ...
No jo jenže kde seženu tu tlumivku.
Nemohu sehnat ten kondenzátor při paraelním řazení za ně dám 800 kč to je na zkoušku trochu moc.