SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Doby (som zo slovenska)
chem sa spitat ci by mi sa dalo zvarat s 14V a 300A (mam take trafo)
dakujem
1.Spítať sa píše s Y, čiže spýtať
2.Nie nedá sa
gabi napsal(a):
Doby (som zo slovenska)
chem sa spitat ci by mi sa dalo zvarat s 14V a 300A (mam take trafo)
dakujem
podle toho jakou metodou
Podle výkonu sekundárního vinutí je to trafo cca 4,5 kW. Pokud by bylo dobře rozebiratelné, šlo by ten sekundár převinout. Byl by to ideální stav i pro osazení diodami a tlumivkou, protože by bylo možné už při vinutí počítat s napětím pro bazické elektrody. Podmínkou ovšem je dostatečný počet odboček na primáru pro regulaci svařovacího proudu. Na dané téma už zde bylo hodně příspěvků a vyplatí se je vyhledat a přečíst si je.
pravdu povediac to trafo je rozobrane vykon je asi tak 4045 a neviem co stym .. ale sekundar by sa mohol navynut iny ale neviem aky hruby drot potrebujem a neviem kolko zavitov a neviem ake sa sklada ani zvaracka .. ale mohol by mi tu niekto hodit taku schemu kde su tie suciastky co pisal JIRKATI
dakujem
To trafo 14V, 300A je také ideální na startovací vozík. Zrovna jsem dostal schéma jednoho amatérsky postaveného startovacího vozíku, kde je použito trafo 2x15V, 150A. S těmi 300A by se daly startovat i malé náklaďáčky a malá stavební technika. Pravda ale je, že startovací zdroj asi není tak často používaný jako svářečka. Ovšem je to docela dobrý tip jak to trafo k něčemu využít a nemotat se s tím
to viem prave som to chel zostavit na traktor ale ma napadlo ci bi sa dajak nedalo vytvorit z toho dajaka silnejsia zvaracka
Pokud trafo má 4045VA, tak např.při 30V by poskytlo proud 135A. Pak je na volbě proudové hustoty. Ta se volí v závislosti na možném oteplení vinutí potažmo jádra - jiná při použítí ventilátoru, vztahem k zatěžovateli apod. Proudovou hustotu bych zde volil asi 3A/mm2. Z toho vyplývá použití průřezu pro vinutí 45mm2. Nepadla zde řeč o primáru - je na 230, 400 nebo 3*400V?