SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Ahojky všem,
obracím se na Vás, jestli by mně někdo prosím poradil, když potřebuji vypočítat dobu svařování svaru metodou MIG-MAG.
Kde bych prosím našel (vypočetl) konkrétní parametry svařování, které ovlivňují dobu svařování svaru:
- rychlost svařování,
- poloha svařování,
- velikost svaru
- a další,
přičemž délka svaru je jasná.
Děkuji za linky a podněty. Pokud je můj dotaz méně jasný prosím o poznámku, ať ho mohu lépe konkretizovat.
Děkuje a zdraví Arnie
no kedysi,ked som robil papiere,tak hovorili,ze velkost zvaru by mala byt hrubka materialu x 0,7 ale v praxi co viem to tak neni...niekedy to tak vychadza,ale vo velkej vecsine nie,zaujimalo by ma ci ten vypocitany zvar je okotovany ako napr.A-6 alebo A-10 alebo B napr.8
Myslim kutove zvary
Inak tieto veci by aj mna dost zaujimali ako sa to pocita
Editoval Warlockvw (13-12-2010 18:25:41)
Tyto parametry jsou vzájemně propojeny-rychlost svařování je závislá na tloušťce materiálu, tedy šíři kořenové spáry(musíš tu mezeru prostě vyplnit svařovacím materiálem v několika vrstvách -kořenová výplňová a navrch krycí podle tloušťky materiálu a typu sváru),záleží i na průměru drátu,svařovacím proudu,poloze,typu vrstvy,ochraném plynu.Poloha bývá daná,velikost sváru předepsaná.Rada se dá sehnat zde vpravo: http://www.az-svarecitechnika.cz/vyrobci/
Editoval Ládes (13-12-2010 21:47:20)
mal som na mysli podla coho vypocitam velkost zvaru?je to podla toho stareho znameho 0,7 x hrubka materialu?
Spousta moudra se nalézá i zde na Svarinfu např zde a ve článcích souvisejících: http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2009050601
Ahojky,
děkuji Vám za odpovědi a podněty. Jdu bádat dál.
arnie
Prošel jsem většinu literatury o svařování co mám k dispozici a u koutových svárů je opravdu všude uvedena výška a= 0,7xt kde t je tloušťka koutového sváru daná odvěsnou RR trojúhelníku vepsaného do průřezu sváru.U tupých svárů je zmiňován pouze nosný průřez sváru kde se převýšení povrchu a kořene sváru neuvažuje zato jsou tam připouštěny počáteční a koncové krátery z výpočtového vztahu:l=l´-2s kde l´je celková délka sváru a s nejmenší tloušťka plechu v místě spoje nosný průřez pak je odvozen ze vztahuSsv=s x l
K rychlosti svařování je pak uvedeno:"Rychlost svařování závisí na výkonu odtavení,poloze svařování a velikosti sváru,kořen že se svařuje ve všech polohách nízkými proudy.
Doufám že jsem alespoň kapku pomohl
Aha,no u nas v praci su vsetko kotovane kutove zvary ako a-8 alebo a-10 atd.
Stránky: 1