SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den
Svažuji koupi invertoru KITIN 145 (pro občasné svařování 2,5 elektrodama =cca 100A), který umí svařovat TIGem a MMA (obalenou elektrodou).Chtěl bych se zeptat někoho, kdo tento invertor už vlastní jaké s ním má zkušenosti při svařování MMA a TIG. Dále mám ještě dotaz:vlastním elektrocentrálu s výkonem 2000W a invertor má maximální příkon 3,6KW. Chtěl bych se zepat jaká existuje možnost, že ho na tuto elektrocentrálu rozchodím (při svařování 80-100A) aniž by mě vypínal. Nevím jestli jsou mé dotazy na místě tak mě kdyžtak omluvte ve svařování jsem zelenáč a teprve začínám.
Invertor na tuto elektrocentrálu nieje možne použiť.
Vedie to k poškodeniu invertora napäťovými špičkami z elektrocentrály.
Regulácia otáčok ma priliš pomalu odozvu a vo chvili kedy sa už nezvaruje , elektrocentrála ešte tlači do invertora plny výkon .
Realne je až niečo kolo 6 kW výkonu elektrocentrály...
Editoval m.evil (01-01-2011 10:54:05)
Děkuji za odpověď chtěl bych se ještě zeptat jestli by mi někdo nemohl doporučit nějaký invertor, který by mi tahle elektrocentrála utahla. (ikdyž si myslím že 2000W příkonu bude mít málo který).
To proste neide.
Nemyslel som tym tento model invertora ,ale invertory všeobecne (na značke nezáleži).
Pokial nebude mať elektrocentrala kolo 5-6 kW , každy invertor dopadne rovnako ......
Přesně tak jak píše m.evil, u nás v práci maj v pojízdné dílně centrálu cca 6kW a i stou invertor slušně cvičí a to s tím nesváří kolejnice ale normálně 2,5mm elektrodou.