SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Jaký by asi měl být průtok plynu při svařování plechů 2 - 4mm, drát 0.8, plyn Ar 82%+CO2 18%. Doteď jsem používal čistý CO2 a sváry nevypadaly nejhůř, ale teď když používám ten corgon, tak mi přijde, že to mnohem více prská (což sem myslel že bude právě naopak) a okolí sváru je lehce očouzený. Při sváření s CO2 sem měl nastaven průtok tak na 7-8 l/min a teď mi přijde že je to málo.
Linde doporučuje do 6mm válcovaný a kovově lesklý povrch -corgon 10 . corgon 1 , mison 8 , corgon S5. ty máš corgon 18
Cipísek nedokončil z nějakého důvodu příspěvek a tak vám moc neporadil. Množství plynu se nastavuje na desetinásobek průměru drátu. Ve vašem případě tedy cca 8 - 9 l/min. Nejlepší je to měřit tou hadičkou se skleničkou za pár kaček, protože ta ukazuje skutečný průtok na rozdíl od různých tlakoměrových měřidel, která skutečně nestojí za nic. Výlet drátu je 7 + 5 x 0,8 mm = cca 11 mm počítáno od průvlaku. Velikost svařovacího proudu se nejlépe nastavuje podle ucha na příjemný syčivý zvuk. Prskání je známkou příliš dlouhého oblouku a tedy příliš vysokého napětí na oblouku. Taky vám v takovém případě významně naroste rozstřik.
Chci se zeptat jak na forum můžu vložit obrázky ,potřeboval bych poradit s jedním
redukčním ventilem.
svarovani napsal(a):
Chci se zeptat jak na forum můžu vložit obrázky ,potřeboval bych poradit s jedním
redukčním ventilem.
pošli to adminovi na email
Koupil jsem si svářečku a utoho byl i redukční ventil (viz obrázek) chtěl bych se zeptat jak se na levým budíku
nastavuje průtok plynu , mam to nastavený na 10 CFH a oblouk při svařování mi hoří pěkně i svar vypadá
dobře chtěl bych tedy vědět zdato mám dobře nastavené nebo ta má být 10 L/min .
co tedy znamená značka CFH.
Děkuji za odpovět.
Editoval svarovani (13-03-2008 19:55:51)
svarovani napsal(a):
http://digitrain.ezin.cz/redu/PICT2362.JPG
http://digitrain.ezin.cz/redu/PICT2357.JPG
Koupil jsem si svářečku a utoho byl i redukční ventil (viz obrázek) chtěl bych se zeptat jak se na levým budíku
nastavuje průtok plynu , mam to nastavený na 10 CFH a oblouk při svařování mi hoří pěkně i svar vypadá
dobře chtěl bych tedy vědět zdato mám dobře nastavené nebo ta má být 10 L/min .
co tedy znamená značka CFH.
Děkuji za odpovět.
černá stupnice znamená tlak v barech a červená stupnice l/min ale určitě to není moc přesné ale jestli je to na domácí svařovaní tak to stačí jestli svařuješ 0,8 drátem tak je to dobře
Editoval lukas (14-02-2008 19:17:16)
Sice je to starý téma, ale kdyby to někdo hledal, dovolím si to uvést na pravou míru. CFH znamená cubic foot per hour, česky krychlová stopa za hodinu. Převod 1 CF = 28 litrů, takže 1 CFH = 28 litrů/h = 0,47 litrů/min. Stupnice tomu odpovídají. Údaj 0-6 bar bude minimální a maximální provozní tlak. Jinak tyhle manometry fungují jen ve spojení s tryskou, která je na výstupu regulátoru (většinou je jako samostatný kus a jde vyšroubovat). Pokud trysku vymontujete nebo použijete manometr samotný bez trysky, je ta stupnice k ničemu.