SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,
potrebovala by som poradiť z akej ocele sa vo všeobecnosti zvárajú konštrukcie automobilových sedadiel.
A aké metódy zvárania sa využívajú.
Ďakujem za odpovede.
Dobrý večer ,
Tak ak dobre pamätám tak konštrukcie autosedadiel sú z plechu , no neviem z akého ( nech poradia skúsenejší ) , poprípade určite sa tam dáva aj niečo iné . Zvárať sa to bude dať asi všeličím , či už je to MMA ( klasická elektróda ) , alebo MIG ( COčka ) , TIG ( pod argónom ) . Ja si myslím , že asi skôr tou COčkou , dnes už je to populárne ... . Väčšina ľudí dnes zvára práve COčkom .
Tak je to časť sedadla , ale predsa je z plechu . Takže asi najvhodnejšia metóda na zváranie bude COčko .
vacsina casti je bodovana,ostatne je zvarane co2-kou ale to sa moze podla vyrobcu menit
Na co to potřebujete? Sedadlo v automobilu je jeden z kritických dílů, na kterém závisí přežití člověka při havárii a na které tak musí být různé atesty. Jestli se jedná o opravované sedadlo, které má být potom namontováno zpátky do auta, mohl by v tom směru být po nějaké havárii problém.
Vyrábí se z plechu a z naohýbaných drátů. Převažuje metoda MIG s robotami. Materiál je standartní.
Pokiaľ sa jedna o opravu sedadiel ( či už je to výmena nejakého plechu ) tak je to v poriadku . Je dobre si uvedomiť , že ak ste firma ktorá na to nemá papier . Tak sa ľahko môže stať , že pri havárii sa niečo stane a na súde neobstojíte . Ak to chcete vyrábať , musíte mať certifikát a to sedadlo mať odskúšané inak by bol dosť veľký problém .
Riso
Ahojte,
ďakujem za odpovede, budem mať pohovor vo firme čo vyrába sedadla na miesto zváracieho inžiniera a chcela som vedieť niečo viac o tom. Pretože som sa s touto oblasťou veľmi nestretla.
Hlavne ma zaujímal materiál (z ktorého sú tie plechy), kedže viem, že i sedadla v automobile si zaslúžia veľku pozornosť.
Natrafila som na ocel Docol 1200, ktorá sa teraz skúša použiť a zvárať laserom.
Ešte raz ďakujem.
:-)
Penelope napsal(a):
Ahojte,
ďakujem za odpovede, budem mať pohovor vo firme čo vyrába sedadla na miesto zváracieho inžiniera a chcela som vedieť niečo viac o tom. Pretože som sa s touto oblasťou veľmi nestretla.
Hlavne ma zaujímal materiál (z ktorého sú tie plechy), kedže viem, že i sedadla v automobile si zaslúžia veľku pozornosť.
Natrafila som na ocel Docol 1200, ktorá sa teraz skúša použiť a zvárať laserom.
Ešte raz ďakujem.
:-)
Nemáte začo , myslím , že sme Vám veľmi neporadili . Skôr sme Vás postrašili . Ale ak bude ešte nejaký ďalší dotaz tak kľudne , sem s ním .
Penelope napsal(a):
Ahojte,
Tak ať se ten pohovor podaří!
Zvarat laserom bolo IN u VW na G5 teraz sa vratili k lacnejsiemu rieseniu bodovka a lepidlo.
Len tak na okraj temy