SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdar, zajímalo by mě jestli funguje výroba trubek ve svinově. Beru materiál z ferony a dříve cca před 2 roky bylo všechno ze svinova (soudím tak podle atestů) dnes je všechno made in železárny Podbrezová. Ty trubky ze svinova byly lepší. vykazovaly mnohem lepší vlastnosti při tváření přitom se ale jedná typově o stejnou ocel.
Pozri na atest, ci je tam rovnaky typ zihania...a ci su hlavne zihane...
Spíš je to o tom, že atest je jenom cár papíru. Na atestu je něco a materiál se k tomu vlastnostma jen přibližuje.
Svinov už min dva roky nejede výrobu přesunuli do španělska.
To by tak odpovídalo, žíhat znovu ty trubky je ekonomicky a časově neschůdné. zkrátka z té podbrezové jsou ty trubky jiných horších vlastností i když mají stejný označení 11353.1žíhané tak nejsou moc žíhané. zkouším to řešit všelijak nástrojama ale je zbytečně složitý.
Gauner napsal(a):
atest je jenom cár papíru.
tak tohle je bohužel smutná skutečnost, kdejakej matlal (nejen výrobce oceli) kterej něco matlá - s vypětím sil vyplodí produkt který nechá posoudit certifikační autoritou, ten je jakž takž v pořádku, ale za následnou výrobu by se styděli i v Indii.
Poslední negativní zkušenost mám s firmou z Letovic
ocelárny nemáme, zemědělství je kvótama stlačený, prej místo výroby mlíka budeme dovážet sušenou smetanu od velkostatkářů někde z jižní ameriky, tak týden zpět jsem četl že kalousek má představu že budeme patřit mezi deset nejkonkurence schopnějších zemí světa, to stojí za zamyšlení