SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den,
Chtěl jsem se zeptat,v práci mně chtějí vyhnat na státní zkoušky.
Na Plamen,El.Oblouk a tak mně zajímá jak moc jsou přísní nebo také občas přimhouří očko nebo dvě.
Děkuji
Editoval Alexandre (11-12-2011 22:42:29)
vyhnat na statni zkousky,pripada mi to ako by to bolo proti tvojej vôli ci sa mylim?
a to zase ne
Ale mám z toho respekt přeci základní kurz a státní zkoušky kde to jde na rengen a trhací zkoušku je trošku rozdíl
ničehu se neboj jestli svařuješ denně tak je to oka a ještě si odpočineš od práce. Pěkná dovolená za peníze.
Platil jsem si sám, základ plus EN 287-1 dohromady při jednom. Místo celého měsíce jsem tam chodil sotva polovinu a neměl jsem problém ani s jedním při zkouškách.
Pokud tě chtějí poslat do svářečské školy - tedy tam kde se opravdu musí svařovat před komisařem - tak bude určitě škola dělat vše pro to, aby u zkoušek nebyl problém a budou se snažit tě vše naučit. Otázka je, kolik ti zaměstnavatel "sjedná" času na tyto zkoušky a také to, zda alespoň trochu s uváděnými metodami pracuješ.
Platí co píše františek: nebát se jít do toho.
Jinak ten čas, bude mít tak 2týdny. Protože zaměstnavatel určitě použije dotační program na zvyšování konkurence schopnosti a to se musí evidovat a chodí na to kontroly. Jinak to tam probíhá tak že ráno dáš kávu pak uděláš svár, počteš novina pak svačina a zase jeden svár a káva pak oběd a do konce směny se musí nějak vydržet. Prostě pohoda za penízky a ještě s cesťákm.
Děkuji za rady.
Zaměstnavatel je RWE a to oni co se týče kurzů apod. tak opravdu nešetří.Plamenem jsem od záklaďáku nevařil a elektriku mám doma tak čas od času si něco povařím sám pro sebe.Ale bojím se že ve sváru bude zapečená struska,por,.. a hnedka neprospěl
A myslíte že i lahvinka dobrého vína dokáže udělat své ?
Pokud máš trochu zkušeností,tak to je asi obdobné,jak píše František. To víno budeš pít při kurzu a u zkoušek??
Alexandre napsal(a):
lahvinka dobrého vína dokáže udělat své ?
vzhledem k tomu že tu zkoušku budeš dělat před ČESKÝM certifikačním úřadem je lahvinka nejen vhodná je dokonce nezbytná!
Tak páni, prečo sa bojíte zváračskej školy? Pokiaľ mám nejaké skúsenosti so zváraním a nemám dve ľavé ruky, nemal by byť problém. Jedna vec je teória. Rozdelenie materiálov, prídavné materiály, metódy zvárania. Niečo z elektriky a hlavne bezpečnosť. A potom zvárať a trénovať. Možno začať "od Adama". Zapálenie oblúku, krátke zvary, napojovanie jednotlivých húseníc, stehovanie plechov s nastavením medzery. Zváranie plechov na rovine v polohe PA. Potom vodorovný zvar na zvislej stene, stupačka. Ďalej možno nejaké kútové zvary. Na konci po dvoch-troch týždňoch záverečná skúška. Test z teórie a bezpečnosti a slávnostný zvar. Chce to každodenný tréning a získavať prax. Keď je chlap manuálne zručný, nemal by byť žiaden problém. Nájde sa čas aj na kávu, aj na svačinku aj na debatu. Pozerať sa na kolegov a zobrať si to dobré. Tak mnoho zdaru, každý raz začínal.
Stránky: 1