SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím všechny členy zdejšího fóra. Jsem amatér a o svařování toho moc nevím a jsem spíše samouk. Nyní řeším problém jak nabodovat nové prahy na mém autě. Céóčkem by to bylo nejlepší, ale nemám ho momentálně ve funkčním stavu, k dispozici mám jen starou křemíkovku, ale tou bych tam propálil akorát díry. Takže mě napadlo, jestli by se dala svářečka použít jako bodovačka. Napadlo mě vzít kleštiny a odizolovat plochy pertinakxovou deskou a dát tam měděné hroty. Snad by to i fungovalo, ale nerad bych něco pokazil. Nezkoušeli jste někdo něco podobného ? A pokud ano jak to dopadlo ?
sic o tematu moc nevim ale tipuji ze bodovka potrebuje mnohem mensi napeti a vetsi proud nez je schopna podat klasicka svarecka takze pro vas bude lepsi si treba Mag svarecku pujcit.Nebo staci nebyt liny cist a zadat si tu do hledani slovo bodovka
Editoval Honza007 (19-02-2012 20:04:07)
pravdepodobne bude oprava toho pokazeneho cp-čka x-krat lasnejsia ako vyroba bodovacky
Díky, už jsem si něco našel a došel jsem k závěru, že tudy cesta nevede. Asi budu muset zprovoznit to céóčko. Nemám bombu ani redukčák, jako bomba by prý měl jít použít i sněhový hasící přístroj, akorát nevím jestli tam bude pasovat nějaký redukční ventil.
Ferdakutil napsal(a):
pokud pouzije klasicky snehovy hasicak s zaviranim na kolecko tak by tam mel jit redukcni ventil na co2 nicmene problem vam bude delat stoupaci trubka. Hledejte a ctete vse zde je.Ja jsem zde cetl nekolik mesicu nez jsem se registroval.
Chci se zeptat,zda při výrobě amatérské bodovačky by se daly použit kontakty z nějakého většího stykače nebo relé na plošky styku s bodovacím materiálem.Myslím si, že by mohly odolat více než měď i když nevím z čeho se vyrábějí.
Určitě daly. Ale pravděpodobně jen na jedno použití.
Malá bodovka KM 12C má I2=4,7kA
Takové mini jsou zde: http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2008022001
Stránky: 1