SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
zdravím,
Připravuju sekačky na sezonu a zjistil jsem, že mám ometený tyhle opory. Je to jenom kousek plechu (o5 neznám složení matriálu) o který se opře tráva a nůž, který rotuje nad touto oporou, ji usekne. Jakou elektrodu na to vzít aby to něco vydrželo, ale aby to zase první kámen nevylomil? Jak jí vést, když budu vařit na roh a jakou mají navařovací elektrody výtěžnost oproti třeba bazickejm, abych měl představu kolik jich koupit. Eště mě napadá jaký průměr nejlépe použít je to 8mm plech 40x80mm a je vevařen do držáku z 4mm plechu.
Matce se povedlo při prvním sekání tyhle zarážky omlít tak jsem jejich mista vypiloval pilníkem a do vzniklých míst jsem naheftoval plíšky tak aby plnily funkci unašečů.
zdravím,
Ono se ale nejedná o zahradní sekačky ale trochu větčí klalibry
http://www.agrall.cz/produkt/131/disco-tazene
foto tej poskodenej casti stroja by dost pomohlo...
Ano takhle bez fota se to tezko posuzuje. Ale moznosti je nekolik budto koupit a namontovat novy dil nebo se ho pokusit opravit pak je ale riziko ze opravene dily nebudou plnit svuj ucel protoze muze pak byt riziko poskozeni dalsich dilu jejich poskozenim.
zítra to zkusim nafotit.
Vypada to jako pevny nuz proti kteremu se pohybuje pohyblivy nuz.A take by tam bylo dobre dokreslit puvodni tvar noze.Dale spekuluji ze tenhle pevny doraz bude namahan zrejme nejvice oterem takze vy ho budete potrebovat asi vyvarit.
Tohle je spíše jen nosič nožů- navař to pořádně, hlavně žádné póry! Pěkně odstranit rez a pak si s tím pohrát. My jsme něco podobnýho dělali u rotoračního válce, který u některých takovýchto typů bývá. pak jsem vyzkoušeli kladívkem soudržnost nosný části a kus se pěkně vysypal- práce na cca 1 hodinku- max 2
ano, je to pevný nž. z tohoto pohledu má původní tvar. Pokud bych se podíval z boku (na tý fotce bych se díval z pravý strany) tak tam chybí roh. Bylo mi doporučeno na pudle plochu dát vrstvu eb121 a na ní 2 vrstvy eb511. co nejmenší proud, elektrodou nekývat. Když budu dávat druhou vrstvu, nesmim ject stejnym směrem, ale kterym směrem začít abych vylez s tím rohem? snad bude na tomhle obr něco vidět
Jj 121 jako polstar ma dobrou prutaznost,a na to nejaka elektroda odola oteru a ne priliz krehka.Navaroval jsem jen brity nuzek brity bagru a treci desky ohybacek ktere pak proti origo deskam vydrzeli mnohonasobne dele.Pozor z jakeho je pevny nuz pokud by byl z nesvaritelneho materialu mohl by pak praskat takze ho radeji casteji kontrolujte.
takže ty 511 by mohly bejt. jak na to ale technicky, navařovat se to bude tak jak je na tý malůvce. Mám strach, aby mi tam něco z tý navařovací elektrody zvostalo a neproměšovalo se to s podkladem, prej dost tečou
zdravím,
tak od neděle probíhala ostrá zkouška a břity obstály na výbornou. posekalo se asi 400 tun hmoty a neni znát opotřebení. Dal bych foto, ale aparát se přesunul do věčných lovišť