SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Vie mi niekto poradiť kde by som mohol kúpiť rezací kotúč na oceľ 210x1,6x22.23mm. Najlepšie v okolí Bratislavy. Existuje vôbec taký na trhu? Mám ho v pokosovej píle, ale nedá sa identifikovať výrobca. 180mm chvíľu vydrží, ale málo, pokiaľ priemer poklesne pod 165mm. Ďakujem za rady.
napisy napsal(a):
Vie mi niekto poradiť kde by som mohol kúpiť rezací kotúč na oceľ 210x1,6x22.23mm. Najlepšie v okolí Bratislavy. Existuje vôbec taký na trhu? Mám ho v pokosovej píle, ale nedá sa identifikovať výrobca. 180mm chvíľu vydrží, ale málo, pokiaľ priemer poklesne pod 165mm. Ďakujem za rady.
aku mas pokos. pilu?
Pokial tomu rozumiem, tak pouzivas v pokosovej pile rezny kotuc do karbobrusky?
Presne tak, celkom to funguje(teda zatiaľ) na moju prácu, 2x do mesiaca nejaky pracovný stôl, regál, režem na tom i hriadeľovú gulatinu (zatial max fi 60mm), Ale treba s ňou točiť počas delenia...Len po štúdiu netu som dospel k uzáveru, že zrejme sa takýto kotúč do karbobrúsky nevyrába...preto ten dotaz do pléna.Snáď niekto vie, pozná predajcu.Ďakujem.
To je urcite nepouzitelný, tyhle kotouče z HSS jsou do POMALOBEŽNÝCH pil(nejlíp s chlazením) , u Tebe by možná šlo použít kotouč s destičkama z Karbidu Wolframu - musíš dohledat dovolený obv. rychlosti pro tvůj průměr kotouče jestli to bude použitelný.
http://www.azvercajk.cz/8600-multifunkc … vo-rage-1/
Nejlíp asi bude najít někoho, kdo ti dá mírně sjetou 230 z flexky. Ten, kdo má 230, má většinou i menší a zbytky dojíždí na menší. Já ti nepomůžu, mám jen 150, zbytky dojíždím na 115.
Ďakujem všetkým za reakcie - aj som rozmýšľal, že "degradovať" 230mm na 210mm - len ako? Sústruh mám do 250mm - ma niekto radu? ako sa zachová sustr. nôž oproti materiálu karbobrúsky(kotúča)?
kotuc by mal byt podla vsetkeho tvrdsi takze hentak by som to urcite neskusal...len s tym rezat do dakej kolajnice aby sa to zodrelo na tych 210 mm
Prodává se za pár korun orovnávací kamen na kotouče... když už bys chtěl mermomocí kotouč zmenšovat http://www.brusivojimi.com/brusne-seg-k … ctvercove/ . Ale lepší je ho napřed používat ve flexe na řezání a když se torchu sjede, tak ho přendat na tu pilu a na flexu dát novej. Lépe využiješ materiál. Soustružit kotouč z flexy na soustruhu je naprostá kravina, zničíš soustruh brusným prachem a nůž to samozřejmě brát nebude. Naopak, kotouč bude opracovávat ten nůž (z logiky věci).
Editoval Pruduch (17-06-2012 18:37:17)
No tie orovnávače či už kameňové,kovové a aj diamant(ihlan aj plochý) bežne používam na normálne brúsné kotúče sú v pohode. Predovšetkým slúžia na tvarovanie a znovu ostrenie kotúča pretože vylámu už tupé zrná. Na flex kotúče som to ešte neskúšal pretože nebol dôvod mám flexu 230-150-125 a kotúč zodrem skoro po prírubu,ale len tak z kotúča obrúsiť 10mm na priemer no nepokladám to za najlepšie riešenie jednak je to mrhanie materiálom (keď to máš kde upevniť tak to už nejako využi na rezanie) a aj z hľadiska bezpečnosti fakt pozor na oči a tvár respirátor tiež nezaškodí pokiaľ nemáš odsávanie. Keď orovnávam mne ide aj odsávanie a predsa sa práši a brusný prach lieta všade.