SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Presone dal jste sem pěkné fotky, i příspěvky jsem si s velkým zájmem přečetl , některé jsou dost zajímavé (kirkmen). O pořízení tohoto kotle jsem velmi vážně uvažoval asi před rokem, ale nakonec jsem se rozhodl pro jiný typ(s retortovým hořákem) , když jsem se dověděl z různých diskuzí o některých nedořešenostech. Mezi nejvážnější nectnost patří právě občasné prohořívání do násypky(jedna z fotek to i zdá se potvrzuje, že už byla násypka plná žhavého/?/), a ještě častější kouření z násypky. Propalování plechu nad bubnovým hořákem směrem k násypce je u tohoto typu známá věc( ?ale možná že už to výrobce řeší - nevím). Jinak si tento kotel uživatelé dost chválí pro jeho celkovou nenáročnost provozu. Kromě zmíněných věcí mě odradila od koupi i dost vysoká cena tohoto kotle, a nezbytnost instalace specializovanou firmou s certifikátem od Ekoefektu.
Tak vám přeju ať oprava co nejdéle vydrží .
P.S. - koukám že jste ho kompletně zrenovoval - skvělá práce, i tu zoufalou barvu(kdysi nemocniční) slonové kosti už ztratil, teď vypadá kotel už docela fešácky
/ předpokládám, že máte kvalitně ošetřenu teplotu vratné vody, jinak by tohle celkové vaše ůsili nemuselo mít opět dlouhého trvání, což by bylo škoda ... /
Editoval rada (28-10-2012 00:49:01)
jj vratka je 65 stupnu,nasypka me netrapi,mame jeste jednu,az bude pristi rok chvilka casu tak ji zrenovuju....
prohoreni je zpusobeno netesnosti zavreneho vika nasypky,bohuzel az pri zkompletovani jsem zjistil ze pani inzenyri :-)to nakreslili trosku spatne na vykres...osa pantu ma byt asi o 10-15 mm nize nez je.....ted je viko zavrene ve predu vic nez vzadu...(pri jakkoliv podhustene dusi u pantu viko netesnilo na 100%....provizorne jsem to vyresil podlepenim duse tesnici plochou snurou(ted je to OK)
jza kotel jsme daly 7tis. + 1400,- doprava
jo jo 65°C by mohlo stačit(zvlášť jestli to je počáteční otvírací teplota termoventilu)
cena za kotlík je krásná . i když má už asi 'něco' naběháno...
teď jen aby nám špekulanti moc neblbli s cenama za O2
preson napsal(a):
Tak topíme třetí den,kotel funguje,nikde nic neteče a snad dlouho nebude :-)
Kotel stále drží ???