SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den
chtěl bych se zde poradit ohledně jednoho problémů který se mi stal. Kolem bodovky při bodování vzniká magnetické pole, je to tak? Chtěl bych vědět jaký vliv má toto pole na mobil nebo hodinky? Několikrát jsem se kolem bodovek pohyboval a po čase jsem zjistil, že mi z telefonu zmizeli nějaké fotky z flash karty, chtěl bych vědět jestli to bylo od bodovek nebo se mi jenom pokazila flash pamět.
Díky za odpovědi
V byvalem zamestnani zenska ktera delala na bodovce vzdy sundavala hodinky jinak by si je znicila pri pruchodu proudu vodicem kolem nej vznika mag pole umerne myslim proudu a ty jsou u bodovky hodne velke. Takze ano klidne muze poskodit nebo znicit tyto citliva zarizeni.
Jeejda... pri praci na bodovke vsetko zelezne a elektronicke odlozit co najdalej. Pri bodovani tam vznikaju pomerne silne magneticke polia. Je zaujimave si pri bodovke zopakovat pokus zo zakladnej skoly. Zobrat si vykres, nasypat na neho zelezne piliny z miesta kde sa na dielni brusia zvary a pozriet sa co budu robit tie piliny na vykrese pri bodovani...
Telefony, hodinky a pod. odlozit do bezpecia..
Editoval vyrobca (28-10-2012 21:12:06)
Pri bodovačkách sme v práci robili takmer v kuse, dnes zváram najčastejšie "cočkom" ale zasa iný ludia bodujú nonstop 8h , mobil má každý pri sebe a nikto nemal problém, klasické hodinky to áno - tie čo najdalej
dobrý deň
U nás v práci chalani na bodovkách bežne majú mobil pri sebe a počuvajú hudbu tak si myslím že to až tak tým mobilom neškodí. Teda nestažujú sa na nejaké extra poruchy
Aj mne koľko krát pritiahlo vrecko s klučami a mobilom o magnety ktoré čeria materiál na automatizácii a tie majú ozaj silu a v pohode šlape ďalej
Viac by som sa bál o strojček hodiniek
A na tu flash-ku by to nemalo mať vpliv
Volakedajsie 8 MB diskety mali taketo problémi tie dokázal zmazať aj mobilny telefon
Editoval archanel (29-10-2012 16:36:07)
Já bych řekl, že ti, kterým se to "vymazalo" , měli "tu věc" v kapse a v pracovním zápalu přitiskli tu kapsu s bazmekem k silovému vodiči zrovna když se dělal bod nebo tak nějak.
Flash karta mohla být nějaký horší asijský výrobek náchylný k samovolnému smazaní. Doporučil bych z karty stáhnout všechna data, která tam ještě zbyla a kartu znova zformátovat. A nadále užívat opatrně, data na ní mít vždy ještě někde jinde zazálohované.
Dobrý den,
nejsem odborník na magnetické pole, avšak s bodovkami přijdu do styku.
Pracovníci na nich pracují celou směnu někdy jedou vkuse i 12hod..Nikdy si však nestěžovali na problémy. Hodinky i mobilní telefony mají u sebe a pracují. Není to práce bod za minutu ale i 40 bodů za minutu a o řádném výkonu!
S pozdravem Zdeště
Nevíte, dá se zničit hardisk přejetím magnetu po notebooku?
tomape, prave som skusal 16 neodymovych magnetov zo starsich HDD ktore boli zlepene na jeden supermagnet na starsieho 40 Gb Seagate. Tocil som ten supermagnet okolo toho HDD zo vsetkych stran a data su normalne citatelne.... noo ale nie je to HDD z notebooku ale klasicky z pc..
Jelikož hardisk používá magnetický záznam , je tam velke riziko. Jestli ho chcete spolehlive znicit = zneškodnit , zvolte spolehlivější mechanický způsob. Jestli ne , otevřené magnetické pole držet dále od něj.
Bodovka , především okruh kleští je zdrojem velmi silného otevřeného střídavého mag. pole. Snadno si každý může vyzkoušet pomocí větších železných předmětů.
Jestli to může mít negativní vliv na běžnou spotřební elektroniku (mobily apod.) nejsem schopen domyslet , přikláněl bych se k tomu , že za jistých okolností ano. Ale negativní vliv na hodinky s mechanickým strojkem je jistý. To takhle jeden opravář svářeček reklamoval nové mechanické hodinky na baterii , že se mu někdy předchází třeba o 5 hodin. Dostal nové a to samé , dokud je nezačal sundavat při opravách z ruky.
Díky chlapy za infa ohledně bodovek. Myslím, že mi to z mobilu fotky nezničilo. Nějak se ten telefon pomatl a smazal ty fotky stylem přesunu do jiného adresáře, takže jsem nějak vše zachránil. Ale bodovkám se radši budu vyhíbat s telefonem .
Zdravim, ja sa chcem poradit ak moze niekto, hladam mobily do 300 eur, musia byt hlavne odolne, chalani to budu nosit na stavby, a nezachadzuju s nimi velmi setrne, je mozne najst kombinaciu odolneho telefonu, ktory pohodlne pouzivanie navigacie a internetu? Do konca tohto tyzdna musim zakupit 2-3 taketo telefony na nasu firmu, vdaka za kazdu radu,
Stránky: 1