SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
ahojte sem tu nový tak se chci představit . Před půl rokem sem se rozhodnul udělat si ZK 135.1 . S tímhle kurzem sem nastoupil na sváření tlakových nádob . přesně řečeno na bvodech takže na robotu. Pracuji tam 4 měsíce a teprve se začínám orientovat ve výkresech co kde na nádobě bude kde bude jaká díra atd .... Todle všecko bych zvládal ale mám problém se svářením v poloze , zavařim štítek ok. ale to už jso uty závěrečný práce na nádobách. dělá mi problém zaařit př. coulovej návarek kolem dokola ... nemám ten grif kolega to dělá na 2krát kdežto já na tři min Kolega už má 8 let za sebou tak si říkám jestli se do otho taky dostanu? děkuji za každou užitečnou radu
Nějak jsem z vašeho příspěvku nepochopil, jestli chcete svařovat na robotu, nebo ručně. Na ruční svařování nemáte totiž pro tlakové nádoby žádné oprávnění, musel byste mít zkoušku podle EN 287-1 a PED, základní kurz nestačí ani na svařování zábradlí. A pro svařování na robotu zase musíte mít nějaký svařovací předpis (TPS, WPS) pro nastavení trajektorie pohybu hořáku a samozřejmě svařovací parametry pro jednotlivé vrstvy.
Stránky: 1