SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Rád bych začal s TIGem. Ale neživí mě to, takže budu vařit jen občas a proto nechci žádný pronájem ale svoji láhev, tak 10 nebo 20 l / 200bar. Asi se ptám hloupně, ale pokud budu mít třeba 20l láhev, kterou budu pomalu spotřebovávat třeba celý rok, nehrozí, že mi argon nějak pomalu uteče přes lahvový ventil ? Můžete doporučit něco cenově rozumného, ale abych nemusel mít strach to mít pod střechou ? :-) Co třeba tohle :
http://stavebni-bazar.bazak.cz/inzerat/ … 73636.html
Editoval petrx (04-12-2012 14:54:40)
Argon se nekazí a ani nemá důvod utíkat přes zavřený ventil. Než si takovou láhev a redukční ventil pořídíte tak čtěte a čtěte, na toto téma jsou tu stovky příspěvků. Důležité je zjistit si, kdo a za jakých podmínek tu láhev po vyprázdnění naplní. V ČR to není vůbec jednoduché. A redukční ventil skutečně použitelný na svařování metodou TIG, tedy takový, který opravdu ukazuje průtok plynu v l/min. , to je skoro samostatná kapitola.
jj Lidi jsou dnes líní číst a hledat to není nic osobního jen obecný povzdech omlouvám se za ot.
Ten inzerát je dobrý a zvláště výměna za plnou za 350,- bez dalšího pruzení vypadá dobře . Jen aby tato jednomužná firma vydržela .
Chcem sa informovať či má niekto skúsenosti so zvaračkov velder. Je to udajne 3 v jednom. Obalená elektroda argon a plazmová rezačka.Vyrába to Polsko Americká firma.Nič podobné neni vidiet na trhu od iného výrobcu.Je to lákavé ale ide o tú kvalitu(Polsko)Nerád by som dal 500e za niečo čo nebude slúžiť svojmu učelu a bude to stáť niekde v kúte .
nie nahodou polskoamericka v Cine ? cena by zodpovedala.
skus hodit link na konkretnu zvaracku.
rudo123 napsal(a):
Chcem sa informovať či má niekto skúsenosti so zvaračkov velder. Je to udajne 3 v jednom. Obalená elektroda argon a plazmová rezačka.Vyrába to Polsko Americká firma.Nič podobné neni vidiet na trhu od iného výrobcu.Je to lákavé ale ide o tú kvalitu(Polsko)Nerád by som dal 500e za niečo čo nebude slúžiť svojmu učelu a bude to stáť niekde v kúte .
co to ma splocne s falsou Argonu 200bar ?
Momentálne si robím vozik pre invertor ,teraz používam malú flašu ,vozík chcem pripraviť na velku 50l argón fľašu ,ako na foto http://lolko12.rajce.idnes.cz/flasa/#flasa.jpg
vie mi niekto pomerať takúto fľašu ? , googlil som ale rozmery som nenašiel ...
petrx napsal(a):
Rád bych začal s TIGem. Ale neživí mě to, takže budu vařit jen občas a proto nechci žádný pronájem ale svoji láhev, tak 10 nebo 20 l / 200bar. Asi se ptám hloupně, ale pokud budu mít třeba 20l láhev, kterou budu pomalu spotřebovávat třeba celý rok, nehrozí, že mi argon nějak pomalu uteče přes lahvový ventil ? Můžete doporučit něco cenově rozumného, ale abych nemusel mít strach to mít pod střechou ? :-) Co třeba tohle :
http://stavebni-bazar.bazak.cz/inzerat/ … 73636.html
tak ti nevím, za prvý inzerát je z toku 2012 pokud teda čtu správně , za druhý jak už tu někdo zmiňoval nebýt líný a zkusit alespoň 30 min pobrouzdat po netu že ano, za další takový prachy za 8 litrovku to je děs (pořízení). Dále nevím jestli můžu sem uvédst přímý kontakt na dodavatele at mne nezprdne admin ale najdi si firmu z Frýdku-Místku, láhev já osobně starou kupuji za max 500 nebo ve šrotě váha *6 kč , a legalizaci - tlakovou zkoušku ti ta firma udělá resp dá ti zlegalizovanou odzkoušenou láhev za 330-537 kč podle velikosti láhve, já počítám že si tam pojedu pro tri 50ky na 200bar + 1ks mixu. a ještě je tam rozumná domluva, pán mi nabídl dobrou cenu.
Myslím si že je dobrý mít láhví víc, dílenskou a cestovní to když pojedeš svařovat někam mimo dílnu, nebo když se ti stane (což mě se stalo) že je v háji ventil, u polských lahví, tak mi tak 1/3 plynu utekla přes kohoutek ventilu z 40 láhve. polské láhve 40ky co si beru tady u mě v místě si přepouštím do své láhve at se mi nestane že mi zase uteče plyn.
to troloon:
flašku ti poměřit můžu ale ja bych to na vozík nedával, už to má pořádný kvicht, radši to ukotvi v nebližším místě a dej delší hadici, prázdná flaša má 58 kg + náplň na výšku má 158 cm. Jak chceš ale já bych to nedělal , 40ka je tak na hraně ale 50ka už je masakr. dle mého soudu možná se pletu.
trolofon napsal(a):
Momentálne si robím vozik pre invertor ,teraz používam malú flašu ,vozík chcem pripraviť na velku 50l argón fľašu ,ako na foto http://lolko12.rajce.idnes.cz/flasa/#flasa.jpg
vie mi niekto pomerať takúto fľašu ? , googlil som ale rozmery som nenašiel ...
ješte jsem se díval na další tak další flaše prázdné majů 62 a 67 kg vše su to 200barovky s přetlakem 300. jak jsem zmínil výše nedával bych to na vozík, fakt je to těžký, vem si kde to má těžiště a co dokáže udělat taková flaša když spadne a je natlakovaná na 200 baru , slyšel jsem že to i krásně vrata od dílny pošimrá :-)
Myslím ,že by to ten vozík "zniesol"
Akú váhu ma plná 50l argonova fľaša ?
Zaujíma ma hlavne priemer ,odmeraj to a daj mi vedeť
ďakujem za info
Tady nejde o to že by se nedal udělat vozík že by to nesnesl ale o tu páku té láhve, pokud máš stabilní a těžký základ široký rozchod a svářečku která váží metrák tak je to něco jiného. Kolik ti váží ten tvůj invertor 20-25 kg? to je jedno dělej jak uznáš za vhodné, průměr 50ky je cca 230-235 mm. met tam co2 v takové velikosti tak to má tak cca 110 kg ale u toho argonu to bude tak 85 kg +- nevím přesně, to si zjisti, hledej na netu.
Mám na lahvi vyraženo tuším 93 nebo 98kg vysoká je něco kolem 160cm.Na nějakou častější manipulaci to určitě není(já potřebu přemisťování po dílně vyřešil dlouhým hořákem).Invertor s chladícím modulem a náplní má přes 40 kilo