SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Manželovi objednávám z netu monterky a zatím si nestěžuje. Se klidně mrknětě myslím si, že jsou za přijatelné ceny http://www.eshop-pracovniodevy.cz/praco … -soupravy/
zdar kluci, u nás v práci nám trochu předčasně nadělil Ježíšek respirátory a ucpávky do uší které musíme povinně nosit kvůli nedostatečnému odvětrávání a zvýšenému hluku. kdo to nebude dodržovat dostane padáka. co vy na to?
u "vás v práci" máte buďto zodpovědné vedení které dbá o dodržování předpisů, pracovní pohodlí a bezpečnost pracujících nebo nějakého hajzlíka který se jistí aby nemusel nést finanční následky prac. úrazů nebo nemocí z povolání...
spíš to vidím na toho hajzlíka. není to nic příjemného mít 8 hodin ucpávky a respirátor
Mám ucpávky celu směnu v uších a dnes bez nich ani minutu, hrozně jsem si na ně zvyknul.
Respirátor nás nenutí, máme filtrace.
novacek napsal(a):
zdar kluci, u nás v práci nám trochu předčasně nadělil Ježíšek respirátory a ucpávky do uší které musíme povinně nosit kvůli nedostatečnému odvětrávání a zvýšenému hluku. kdo to nebude dodržovat dostane padáka. co vy na to?
pokial mas co fasovat tak to aj pouzivaj,horsie je ked si to musis kupovat sam alebo pracujes v kolektive kde mas samych ex-banikov a ked si das co i len okuliare aby ti daka špona neskoncila v oku tak si im len na smiech,osobne si vela krat spunty zabudnem v usiach a az doma zistim ze ich tam este mam respirator nepouzivam,mam dako divne tvarovany ksixt a ziadny co som doteraz mal mi proste nesadol tak pouzivam polomasku 3M+prachove filtre,som s nou stopercentne spokojny
novacek napsal(a):
Este si zabudol napisat kde robis. Ci je to klasicka zamocnicka dielna, alebo pieskovna... Ale pokial Vas tie spunty do usi a respiratory obtazuju, treba ich pouzivat, a zniceme a opotrebovane zahadzovat. Potom zase nasledne fasovat, pouzivat, znicit, zahodit... Su to naklady, a snad to vedenie prestane bavit platit a nutit Vas to pouzivat. Pokial mate prevadzku poriadne zaprasenu, tak tam nejake respiratory nic nezmozu. Tam su v podstate na smiech. Vtedy by to chcelo kvalitne polomasky s filtrami ktore sa dalu aj cistit.
Špunty do uší používám v práci celý den (cca 8 hod) a bez nich ani ránu, teda pokud nechcu, aby mě večer bolela hlava. Akorát to nesmí být ty nejobyčejnější šunty, co z nich bolí uši (tyhle http://www.manutan.cz/ucpavky-do-usi-e- … 75964.html). A celý den černé brýle, bo ochrana zraku musí být (a Američan z Vysočan taky ).
Calvera napsal(a):
Špunty do uší používám v práci celý den (cca 8 hod) a bez nich ani ránu, teda pokud nechcu, aby mě večer bolela hlava. Akorát to nesmí být ty nejobyčejnější šunty, co z nich bolí uši (tyhle http://www.manutan.cz/ucpavky-do-usi-e- … 75964.html). A celý den černé brýle, bo ochrana zraku musí být (a Američan z Vysočan taky ).
koukám že jsi ještě nezkusil toto od E-A-R ?
neonové a jsou perfektní, vůbec netlačí uši.
člověk o nich ani neví.
viz link:
http://www.manutan.cz/ucpavky-do-usi-e- … 52268.html
Osobně mám se špunty problém-v uších mi to nedrží a furt to leze ven.To už ač nerad spíš nosím mušlový Peltory.Brýle v případě nutnosti a stejně tak rukavice.
Filtraci jsem si taky pořídil(díky Unihero),ale od té doby co ji používám jsem nachlazenej-asi ji nechám až na léto
Těch ucpávek z odkazu výše mám v šupleti plnej pytlík a stejně mi z ušisek lezó ven
Editoval Ládes (16-12-2012 20:17:04)
Ládes napsal(a):
Osobně mám se špunty problém-v uších mi to nedrží a furt to leze ven.To už ač nerad spíš nosím mušlový Peltory.Brýle v případě nutnosti a stejně tak rukavice.
Filtraci jsem si taky pořídil(díky Unihero),ale od té doby co ji používám jsem nachlazenej-asi ji nechám až na léto
Těch ucpávek z odkazu výše mám v šupleti plnej pytlík a stejně mi z ušisek lezó ven
nachlazenej
mno tak nesmíš dělat v -5 stupních
já filtraci skoro 6 let a nebyl jsem nidky nemocný takže netuším jak to děláš
musíš přes zimu na ECO ne turbo.
jste rozmazlení...
http://www.youtube.com/watch?v=avMTA4te … mp;index=4
Je pravda že za celý den vytopím tu "kuču" tak na 16 °-pokud štípu dřevo na malé kusy kterýma nafedruju kamínka tak do 22,ale když valí i výheň je tam 25-28(to už je hicno).Může to být jen nějaká "blbá náhoda" a není to nic vážnýho-jen krz plnej rypák v noci chrápu......
Nejlepší špunty, co jsem měl možnost vyzkoušet jsou od 3M, typ 1271. V plastové krabičce jsou dva, jsou spojeny šňůrkou, takže není problém kam s nimi když je vyndám - visí na krku. Jsou snad z nějakého silikonu, oranžové. Mírně kuželové tělo je osazeno třemi těsnícími kroužky - lamelami. Pár dní trochu tlačí. Pak změknou a je to paráda. Po namočení těsní tak, že útlum je minimálně 30dB. Pomalu a opatrně vytahovat, jinak to může i bolet.
edit: http://www.bek-cv.cz/katalogdetail.php?idx=1054 , http://www.sucom.cz/obchod/ochrana-sluc … 1-3m-1271/ , http://www.cerva-prodej.cz/katalog/ochr … a-pouzdrem , ...
Editoval JARDA V (19-12-2012 00:22:50)
bourač - jste rozmazlení.......všechno záleží na úhlu pohledu. Ochranné pomůcky jsou k tomu,aby se používaly,když je to potřeba. Mám ARISTOtech+ARISTOair. Filtrace mi stačí na nejmenší výkon. ŠPIČKA........,ale proč si ji brát na stehování???...............Mám dojem,že o věcech od "ESABu"se tady všeobecně málo ví. Viděl jsem tu jen bundu ESAB a to úplně bez komentáře.
kemppin:No servisman od červenejch se málem zvencnul když přijel k "červené svářečce" a já ve žlutých hadrech....
Unihero:
Jasně že znám, tyhle používáme a jsou asi tak nejlepší v poměru cena/výkon (nebo jak to jinak nazvat). Ty co jsem uvedl v odkaze jsem dal jako odstaršující příklad. Jeden kluk, co s náma kdysi dělal, si vyptal klapky na uši, bo ho z těch šuntů bolely uši. A bez ochrany sluchu u nás ani omylem. Montujeme ocelové tubusy a tam to prostě nejde. Na koncu šitchty má člověk hlavu jak střep a za pár let bude hluchý jako pařez.
Zdravím chlapáci,
manželka mi chce pod stromeček koupit pořádný, kvalitní a hlavně pohodlný pracovní boty ze kterých mi nebudou smrdět nohy. Nemáte nějaký tip? díky
Ládes napsal(a):
kemppin:No servisman od červenejch se málem zvencnul když přijel k "červené svářečce" a já ve žlutých hadrech....
to sma udelal servisak esabu a ja měl na sobě froniusacky monterky dovezeny z australie firmou kde dela firma montaž nejakeho zařízeni už unich davno nedelam ale monterky vydrzely všecko a ty original firemni byly za 12 mesicu hyn jednalo se o monterky ssi schafer z německa
Ládes jak má na sobě kožený kabát od ESABu tak ten vydrží opravdu hodně, měl jsme taky bundu od esabu ale tu černou a to černé se úplně rozpadlo, kdežto kůže byla furt měkká a pohodlná
takže uvažuji nad kabátem co má Ládes, mi to vyfouknul ()
kdo neměl v ruce ten kabát tak doporučuji, ta kůže je první jakosti a když je to nové tak je to měkké a na omak jak semiš.
V piatok mi došiel kožený kabát je to fakt mäkke ako semiš chrbát je monterkovina a mali aj XXL čo je moja miera. Síce som hľadal najlacnejší zatiaľ na skúšku je to totiž iba na domáce použitie,ale dúfam poslúži . Už sa mi nechce šiť deravé- vypálené monterky a zástera občas prekáža.
Objednal som toto http://www.pracovneodevykado.sk/pracovn … a-FORTRESS
Myslím ,že cena je dobrá. Tiež si myslím,že na zváranie aj rezanie bude super. Keď vyskúšam dám info aké to je.
Pre varic mám skúsenosti s pracovnou obuvou Panda a podľa mňa sú dobré.Viac sa osvedčili celokožené ,ale hlavne kvôli zváraniu.
koupil sem si boty ardon levne od www.levnepracovniodevy.cz
Unihero napsal(a):
Ládes jak má na sobě kožený kabát od ESABu tak ten vydrží opravdu hodně, měl jsme taky bundu od esabu ale tu černou a to černé se úplně rozpadlo, kdežto kůže byla furt měkká a pohodlná
takže uvažuji nad kabátem co má Ládes, mi to vyfouknul ()
kdo neměl v ruce ten kabát tak doporučuji, ta kůže je první jakosti a když je to nové tak je to měkké a na omak jak semiš.
Omlouvám se tedy,ale paní mi psala že kabáty má(předpokládal jsem tedy že je k dispozici víc kusů a jeden si koupil).
Je poměrně slušnej-jediný co mi na něm vadí je že má jen jednu malou a ještě vnitřní kapsu.Kalhoty jsou taky super jen to čištění tetrachloretylenem je naprd.Do čistírny daleko a kdo ho má shánět?Jo dá se ještě trichlorem nebo perchlorem.....
Editoval Ládes (31-12-2012 09:49:09)
No po prvých skúškách sa kožený kabát osvedčil. Človek nemusí dávať pozor pri rezaní flexou. No čo vadí je trošku väčšia váha asi si na to treba zvyknúť. Vrecká to má dva samozrejme z vnútornej strany. Koža je dosť hrubá. Foto len kvôli predstave z mobilu.
U nás v práci jsem si musel koupit svoji vlastní kuklu i oblečení :X .Zajisté že bych svého zaměstnavatele nejradši poslal někam ale bohužel.Peníze jsou potřeba.Svařuju už 2 roky i přes to,že nemám svářečský průkaz.Ale když mě to strašně moc baví,tak klidně oželím i ty prachy a nakoupím si kuklu a oblečené atd atd...Ještě asi budu muset pořešit nejakou filtraci,jelikož tam nemáme žádné odvětrávání :X Kdyby náhodou měl někdo doma navíc a dal by ho za slušnou cenu,tak bych byl jenom rád.