SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zaujal mne tvar vajíčka z vinuté pružiny jako rukojeť (viz aukro kladívko silverline).
Přemýšlím jak takový tvar, kdy se oba konce zužují navinout. Nemáte někdo noty jak na to?
takový pružiny se dělají na mašině,jinak pokud by se to chtělo dělat ručně tak by se musel udělat speciální trn na který se bude navinovat ale to by bylo časově i finančně náročnější
Jo, odkaz od alkoholika to vyřešil. Díky.
Nenašel jsem žádné vhodnější téma na tento dotaz:Vím že se zde objevuje několik lidí kteří mají co dočinění se železnicí a nejspíše jim bude směřovat můj dotaz.Dostal jsem několik starých svinutých kónických pružin z nárazníků vagónů.Nemáte někdo povědomí z jaké přesně pružinovky se vyrábí?Mám z toho dělat středovou vrstvu sendviče a pokud to má přes 1,5%křemíku nepůjde to(je to tak 50/50) a materiálu na boky mám na jediný pokus(pant ze svářkové oceli pocházející ze staré kovárny).
jestli ti tady kolegové koloťuci neodpoví mám telefon na ředitele železničního muzea, když jsem tam před časem něco boural a nešlo to, za 5minut přinesl výkresy a už se vědělo jak na to, je to člověk na správném místě, jestli to složení oceli neví určitě ví kde to zjistit
Takže zjištěno.Bohužel volutní pružiny se vyrábějí ze 14 260,nebo 51CrV4 která by se měla přibližně odpovídat 15 260-to by byl ten lepší případ.Asi budu muset splašit někoho ze spektrometrem nebo prubnu kousek svařit s 11 500.Pokud se to spojí s ní nebude "svářkové železo "problém.
Editoval Ládes (28-02-2013 18:59:33)