SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím všechny, řeším bakalářskou práci, která se týká ochrany kořene svaru, a sháním SPEKTRUM NÁBĚHOVÝCH BAREV. Nikde jsem ho nenašel. Nemá je někdo z vás zkušených po ruce? Byl bych vděčný, klidně za jakékoliv info ohledně náběhových barev, je ho málo. Díky
S přáním hezkého dne, Patrik Kadraba.
Patrik Kadraba napsal(a):
Zdravím všechny, řeším bakalářskou práci, která se týká ochrany kořene svaru, a sháním SPEKTRUM NÁBĚHOVÝCH BAREV. Nikde jsem ho nenašel. Nemá je někdo z vás zkušených po ruce? Byl bych vděčný, klidně za jakékoliv info ohledně náběhových barev, je ho málo. Díky
S přáním hezkého dne, Patrik Kadraba.
super tabulka,dlho som take nieco hladal:-) diky Franku
A to jsou byrvy pro klasickou ocel nebo pro nerez. a ještě by mě zajímalo při které teplotě a její ochlazení nastávají tvarové změny. Mám na mysli rovnání plamenem a to tak abych nezměnil struktůru MTR
franišek napsal(a):
A to jsou byrvy pro klasickou ocel nebo pro nerez. a ještě by mě zajímalo při které teplotě a její ochlazení nastávají tvarové změny. Mám na mysli rovnání plamenem a to tak abych nezměnil struktůru MTR
Do ca. 500°C (oxidace povrchu) ty barvy platí pro uhlíkové a nízkolegované oceli. Od ca. 500°C výše(světelné vyzařování),platí pro všechny materiály.
Co se týče tvarových a strukturních změn materiálu v závislosti na teplotě, záleží na druhu (procentu legujících prvků ve slitině) oceli.
Takže když ocel 11 523 nahřeju do červena tak už měním strukturu MTR.
ta najvyssia teplota sa da zrovnat so zlatou farbou?ked je tam zlta?Myslim,že ked je nerez zvar cely zlaty-zlty???