SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#26 17-01-2014 22:56:58

zoombii
Člen

Re: Tig AC/DC

jirkati napsal(a):

Pro zoombii - až si budete jako profík ve Svářečské škole dělat kurzy na svařování tenkých nerezových a Al plechů tak se tam dobře rozhlédněte, na čem profesionálové pracují. Pak uvažujte o svářečce, o potřebných kabelech a hořácích, o lahvích s argonem, o přídavných materiálech, o nezbytných bezpečnostních předpisech a všechno ostatní.

No je pravda e jako profik urco nejsem, ale ase debil taky ne, vim ze abych mel vse tak bych musel dat tak 200 000,- a profi vybaveni, ale vzhledem k tomu e to nepotrebuji je to jen vyhozeni penez, za b) vy asi profik jste nechtel jsem aby jste me tady skolil ale rekl svuj naor co a jak ja Vas taky neskolim na predpisem dle CSN 73-4201 a narieni vlady 2010.. Jen jsem chtel si zjednodusit praci abych kvuli vsemu co potrebuji pro klienty nemusel do firmy kde mi to udelaj ale a takovy prachy ze me lezou oci  dulku a materialem to asi nebude. mimochodem jeden svarecsky kury jsem uz prodelala ale asi tak pred 15 ti lety

#27 17-01-2014 23:09:09

vyrobca
Člen
Místo: Bratislava
Web

zoombii napsal(a):

za kolik nejmin?? Koukal jsem se na nekolik svarecek ale ani u jedny neni napsano jestli je tig na hlinik. Ani  jsem nikde nenasel podle ceho mam hledat?? Mozna to je hloupy dotaz ale uz jsem u toho sedel dost dlouho a nic jsem nenasel, nebo blble hledam.

zoombii velmi zle hladas... keby si si pozrel link na prispevku cislo 20 v tomto vlakne, tak by si mal na vyber tigovych zvaraciek AC/DC

Formica FOR mig 169, Kuhtreiber KIT in 1500 HF, ALFA in Pegas 40A Plazma,Welder Fantasy JET TIG III AC/DC 200, Dnipro M SAB 210,Speedglas 9100XX, Kowax KWX820 ARC+, Bomar STG 120, Bezolejový kompresor - HECHT 2089, Profi3Dmaker, Ender 3 PRO,Ender 5+,13x BIQU B1,Creality K1Max,Creality LD-006,pieskovaci box Lincos 110L, klima Whirlpool PACW12CO :-)

#28 17-01-2014 23:12:20

zoombii
Člen

vyrobca napsal(a):

zoombii napsal(a):

za kolik nejmin?? Koukal jsem se na nekolik svarecek ale ani u jedny neni napsano jestli je tig na hlinik. Ani  jsem nikde nenasel podle ceho mam hledat?? Mozna to je hloupy dotaz ale uz jsem u toho sedel dost dlouho a nic jsem nenasel, nebo blble hledam.

zoombii velmi zle hladas... keby si si pozrel link na prispevku cislo 20 v tomto vlakne, tak by si mal na vyber tigovych zvaraciek AC/DC

Dekuji moc, no spis jsem to nepochopil je toho tady moc a skoro kazdej si tady protireci. Jeste jednou dekuji moc

#29 18-01-2014 13:03:59

Warlockvw
Člen

stale sa to tu dookola opakuje: aku zvaracku na hlinik? skus vyuzit funkciu hladat a najdes smile

#30 18-01-2014 19:06:43

emanuel1200
Člen

zoombii napsal(a):

jirkati napsal(a):

Pro zoombii - až si budete jako profík ve Svářečské škole dělat kurzy na svařování tenkých nerezových a Al plechů tak se tam dobře rozhlédněte, na čem profesionálové pracují. Pak uvažujte o svářečce, o potřebných kabelech a hořácích, o lahvích s argonem, o přídavných materiálech, o nezbytných bezpečnostních předpisech a všechno ostatní.

No je pravda e jako profik urco nejsem, ale ase debil taky ne, vim ze abych mel vse tak bych musel dat tak 200 000,- a profi vybaveni, ale vzhledem k tomu e to nepotrebuji je to jen vyhozeni penez, za b) vy asi profik jste nechtel jsem aby jste me tady skolil ale rekl svuj naor co a jak ja Vas taky neskolim na predpisem dle CSN 73-4201 a narieni vlady 2010.. Jen jsem chtel si zjednodusit praci abych kvuli vsemu co potrebuji pro klienty nemusel do firmy kde mi to udelaj ale a takovy prachy ze me lezou oci  dulku a materialem to asi nebude. mimochodem jeden svarecsky kury jsem uz prodelala ale asi tak pred 15 ti lety

Tak to je právě ono ,co ti tady chlapi říkají.
Až si vše potřební ke svyřování koupíš svářečku argon přídavný materiál,ale hlavně umění svařovat tyto matriály a zkušenosti s nimi tak ti nepolezou oči z důlku ,ale budeš jich nahánět po zemi.

Emil

#31 26-01-2015 14:46:54

honbri
Člen

Svařuji nerez (Kitin TIG 150 LA) a chci přidat hliník, čili AC. Našel jsem si několik levných tipů, ale nemám zkušenosti s kvalitou daných firem nebo modelů:
nejsolidnější se mi zdá  http://www.svarecky-obchod.cz/invertory … htm#tabs-1
ale levnější je  http://www.naradi-mladek.cz/tuson-pegas … 860323.php
nebo  http://aukro.cz/show_item.php?item=5005 … wwodYaYAzA
Svařuji jen občas jako koníček - kutil v paneláku, limituje mne hlavně jistič 16A/D (možná bych mohl vyměnit za 20A)
Jo, a je hořák TIG SR-26 (4m) dobrá volba?

Díky za rady...

#32 26-01-2015 23:37:32

vyrobca
Člen
Místo: Bratislava
Web

honbri - zbytocne tu rozpisujes viac krat to iste.. tato tema tu bola nespocetne krat vysvetlovana, ze uz nikoho nebavi niekoho presvedcovat ktory stroj je lepsi. Vsetko su to lacne jednoduche stroje. Predpokladam ze nenajdes tu na zvarfore niekoho kto by mal v dielni 3 hore uvedene stroje na zvaranie hlinika a povedal Ti, tento tu je najlepsi, ten sa oplati kupit. Inak ked pohladas v diskusiach, tak tu na tie stroje najdes kratke recenzie od uzivatelov. Mne sa to uz nechce za niekoho hladat... musis sa zrejme sam rozhodnut co si kupis. Inak pozri si link v prispevku cislo 20 tejto diskusie. Tam si urcite nieco vyberies. No a ten horak na obcasne zvaranie hlinika staci. Len sa nesmies rozbehnut na 15 minutove zvaranie v kuse. Neudrzal by si ho v ruke. Tam je potom dobre mat vodne chladenie.

Editoval vyrobca (26-01-2015 23:44:05)

Formica FOR mig 169, Kuhtreiber KIT in 1500 HF, ALFA in Pegas 40A Plazma,Welder Fantasy JET TIG III AC/DC 200, Dnipro M SAB 210,Speedglas 9100XX, Kowax KWX820 ARC+, Bomar STG 120, Bezolejový kompresor - HECHT 2089, Profi3Dmaker, Ender 3 PRO,Ender 5+,13x BIQU B1,Creality K1Max,Creality LD-006,pieskovaci box Lincos 110L, klima Whirlpool PACW12CO :-)

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla