SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
zdavíčko,chci se zeptat jaké máte zkušenosti se svářečkama Fronius?Chtěl bych si konkrétně zakoupit Fronius VarioSynergic 5000.Tak bych se rád něco o ní dozvěděl...živím se kovovýrobou a svářím jak materiál se stěnou 2 mm,tak i silnější materiál 10 mm a víš.Nevim jestli nebude pro mě zbytečná,abych jí na slabší materiál využil...?
U nás v práci má jeden chlápek podobnou, ale Fronius Variosynergic 3400. Je to podle mě jedna z těch lepších u nás, není tak moc dom...á. Když si to člověk pěkně nastaví, tak svařuje i 1,5mm plech i tlustší materiál kolem 15mm.
Fronius je dobrá značka, trochu cenovo náročnejšia, ale určite na seba zarobí... Skôr by som uvažoval o niečom slabšom, napr (variosyn.4000), 500A doma nevyužiješ nikdy...
Dobrý den Martine,
doporučil bych osobní zkušenost před samotným nákupem - myšleno pro jakoukoliv zvolenou značku, nejen Fronius.
Zavolat na pobočku, vybrat podle aplikace vhodnou mašinu, domluvit si předvedení / krátkodobé zapůjčení zdarma, případně třeba krátký pronájem na první zakázku a pak se můžete v klidu rozhodnout.
Možnosti jak nekoupit zajíce tu určitě jsou.
H. Motloch (Fronius)
Editoval fronius_cz (05-02-2014 13:14:23)
Martin black napsal(a):
zdavíčko,chci se zeptat jaké máte zkušenosti se svářečkama Fronius?Chtěl bych si konkrétně zakoupit Fronius VarioSynergic 5000.Tak bych se rád něco o ní dozvěděl...živím se kovovýrobou a svářím jak materiál se stěnou 2 mm,tak i silnější materiál 10 mm a víš.Nevim jestli nebude pro mě zbytečná,abych jí na slabší materiál využil...?
Pětistovku na tak slabé materiály? Každopádně pokud si nejste jistý, tak bych zvážil spíš tu půjčovnu a rozhodnout se můžete potom.
O Froniusu přemýšlim už dlouho a slyšel jsem na něj samé dobré recenze,proto si ho chci zakoupit.Po pravdě jsem přemýšlel o nějaké slabší 375 nebo 475,ale teď jsem dostal velice dobrou nabídku na tu 5000covku.Proto jsem se na tyto stránky registroval,abych se tu zeptal,jestli není pro mě zbytečně silná.Sice svářím každý den,ale né pořád silné materiály.
Každopádně díky za informace a rady.Příští týden se zastavím na pobočce Froniusu :-)