SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Tak jsem to vyřešil odporem do série a po rozjetí jsem ho vyzkratoval a jističe drží , horší je že na výstupu není žádné napětí, no nic budu bádat dál.
Nevíte někdo co znamená u svářečky přepínač "aut.-man" nejde mě s ním hnout
Editoval chose (09-12-2008 11:11:54)
Tak už jsem přepínač opravil a ještě drobnou závadu na tlumivce a svářečka vaří.
Prosil bych o radu: svařuji materiál 3mm elektrodou 2 mm proudem cca 60A a při zapálení dojde asi k většímu proudovému nárazu, že v materiálu dělá dolíky - až se materiál propaluje, po chycení obloku vaření odpovídá nastavenému proudu. Ubrání svařovacího proudu nepomáhá je to ještě horší (oblouk se zapaluje ale nejde udržet), u větších proudů, elektrod a silnějšího materiálu to nevadí.
Je to normální u KS-250, nemůžu to s jinou stejného typu porovnat. Děkuji za odpověď
Už máš to schema?
Něco málo mám, ale připadá mě to jako z jiné svářečky. Jestli něco máš prosím pošli mě to. Děkuji
jco@centrum.cz
To muze delat regulace a nebo i tlumivka a kdyz se vari dal tak to nedela? Jenom pri zapaleni?
Editoval killer (10-12-2008 16:02:18)
Jj jenom při zapálení. Při vaření jakmile dojde k mírnému oddálení elektrody tak se to opakuje.
Prosim o zaslanie dokumentácie k KS250R na palo.lacko@centrum.sk
Nemá niekto náhodou osadenie riadiacej desky,alebo schému zapojenia riadiacej desky na KS250R.Súrne!
palo.lacko@centrum.sk
posláno na email
Vážení nemáte někdo na KS 250 schéma vyměnil jsem všechny pásnice byly přehořelé a nebo uklepané na řídící desku mi jde asi kolem 98 V, na svorkách nemám nic a diody jsou ok.
schéma ks 250 mám. napište sem email adresu a já vám ho pošlu
Poprosim Vas o schemu a dokumentaciu na zvaracku KS 250.
Dakujem.
mrevay@atlas.cz
mrevay napsal(a):
Poprosim Vas o schemu a dokumentaciu na zvaracku KS 250.
Dakujem.
mrevay@atlas.cz
Neslo by tohle vlakno uz uzavrit a dat tam nakonec jen ten odkaz na svarinfo?
Tak 25 A jistíč na KS 250 nestačí jak bylo napsáno výše velký magnetizační proud trafa řešil jsem to rok zpátky když jsem převezl svářečku do dílny u domu . řešením je softstart ale je dost drahý tak jsem to vyřešil šalamounsky používám třípolohový přepínač VS 32 kterým nelprve přípnu celou svářečku seriově k 2000W tělísku z horkovzdušky a po cca 20 sekundách v další poloze toto tělísko vykrátím a v pohodě vařím do 200A na 16 A jistič v B
To je dobrý nápad. Řešením by byl i ten nejjednodušší softstart, který jsme popsali zde: www.svarbazar.cz/phprs/view.php?cisloclanku=2006051601. Jen bych k němu doplnil, že je potřeba tam opravdu dát klasický stykač, který má nějakou časovou prodlevu sepnutí (danou mechanickou konstrukcí). U jedno-, nebo dvoufázového stroje to může svádět k použití jednofázového stykače, který uvnitř obsahuje relé. To relé je ale příliš rychlé a efekt softstartu se v tomto případě neuplatní.
potřeboval bych se zeptat jakou má hodnotu jistič na svářečce KS 250R ( kolik ampér) , ten původní lístek co je ze předu vidět je stržený a já za boha neumím zjistit s jakou hodnotou mám koupit nový. Děkuji za rady....
Jinak tady je odkaz na nové, ale je jich tolik druhů, že bych potřeboval vědět který přesně....
http://www.elida.cz/cze/elida/skupiny.htm#J21U
Myslim ze 32A ale je to jen pomocne jisteni prislusne dimenzovany vypinac udela stejnou sluzbu.
Děkuji, elektrikář říkal, že když je tam zásuvka 32, tak je podle toho většinou i jistič, tak by to tak i odpovídalo.
Neni zaco jinak schemama jsou ke stazeni tady a myslim ze je tam i hodnota jistice.
KS 250R dva dotazy?
1. Jistič na KS 250R jsem dal 24,7A jiný(ten stejný typ aby pasoval) jsem nesehnal něco málo utržené opravil, akorát vypadá, že svářečka jede pořád jako by naplno. Nedá se to tím regulátorem regulovat. Svařoval jsem 2-kou elektrodou dost hrubý materiál a propaloval se ikdyž jsem ubral. Potom jsem zkoušel s regulátorem otáčet do různých max. poloh a nemělo to vůbez žádný vliv. Svařovalo to pořád stejně naplno( např. u ubrání se elektroda vůbec nelepila). Na regulátoru je rozmezí 25-315A. Nedá se to nějak rozebrat a opravit, nebo je závada jinde?
2.Další věc co mně ještě trápí je, že mi to vyhazuje jistič (ne při spuštění, ale když 10 sec. svařuju) v hlavní pojistkové skříni, ktery už je takový ten novější B20 400v(L7-20/3/B-CZ) a když jsem to vzal ke strýcovi, který má ještě starší typ jističe (21A) tak mi normálně udržel až na tu regulaci.
Hlavní jistič mám doma 24A, ale ten zásuvkový na 380V mám 20A/B/ ... takže větší jistič by řešil asi pouze to, že by to vyhazovalo ten úplně hlavní, za který se potom zbytečně platí elektrárnám, pokud si ho navýšíme.
Děkuji za rady....
Vypadá to , že co jsi pospojil jsi nepospojil dobře , nebo je přerušený reg potenciometr . S jističem nic nenaděláš . Pokud již několikrát vypadl , tak potom vypadne dříve . Místo toho jističe B dej C. Pochopitelně Ti potom může padat ten hlavní . Ale na to jsi si odpověděl sám .
Pospojované to je dobře, dělal to se mnou kluk co celkem elektrice rozumí. Ten reg.potenciometr...je to přesný název toho co nazývám regulátor, kde se přidávají ty ampery? A ty jsi už to někdy rozdělával nebo musím sehnat nekde nový pokud se ještě takový sehnat dá? Zdálo se mi totiš když jsem měl ten přední panel venku, že ten zrovna moc na rozdělání není a vedou k němu možná jen 3 dráty. kdyby se to dalo nějak vyzkoušet jestli to je tím...nějaká finta...třeba?
pripoj merak mezi krajní a prostrední kontakty potenciometru a otacej s nim mel bi se menit odpor jestli ne je vadnej.