SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#26 01-06-2014 17:44:18

jankop
Člen
Registrovaný: 21-09-2013
Příspěvky: 146
Web

Re: Cínování

Tak jsem prohlédl formu na puding a ouha... Byla sletovaná několika dílů pocínovaného plechu. Dík tomu by se mi nejspíš po zahřátí rozpadla. Jen pro představu přikládám fotografii.

http://www.fancon.cz/common/SAM_4329.JPG
http://www.fancon.cz/common/SAM_4330.JPG


Gama 160, Proteco 600E, „Hi-Fi" H07RN-F 3G2,5  TITANEX 35m
http://www.fancon.cz/

Offline

 

#27 01-06-2014 20:16:45

samb
Člen
Registrovaný: 18-04-2014
Příspěvky: 205

Re: Cínování

Páječka prohřeje jen malou část plechu, mohlo by to jít.


CO2
tunning baubau trafo + usměrňovač + TIG

Offline

 

#28 02-06-2014 05:36:45

Radim
Člen
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 17-12-2008
Příspěvky: 4568

Re: Cínování

To je zvláštní, že se při pečení nerozpadla. U věcí pájených měkkou pájkou se uvádí maximální teplotní namáhání k 90 st C a při pečení může teplota uvnitř trouby běžně překročit i 200 st C.
Pokud se v tom peklo častěji, je tam potom ještě jedna věc, o které jsem dřív nepsal - připečená zpolymerovaná vrstva zbytků jídla. Ta se bude muset v rezivých místech citlivě odstranit, třeba jemným šmirglem.
Ale jak tak koukám na foto, je to chycené rzí už i trochu zvenku bodově po většině plochy formy, nejenom zevnitř.
Já jsem tak nějak předpokládal, že to je chycené jen na nějakém místě, kde třeba zůstala voda nebo tak nějak.
Plošně to ručně celé očistit tak, aby potom to cínování tou elektrickou pájkou bylo pěkné a kvalitní bude pořádná piplačka. 
Je otázka, jestli ta forma má být spíš dekorativní k pověšení na zeď nebo tak nějak, potom bude nejlepší rez trošku očistit, stabilizovat třeba odrezovačem a všechno nakonzervovat, aby zůstala původní patina. Nebo jestli to má být funkční a má se to používat, potom to asi bude třeba očistit úplně celé a celé znova nacínovat , pak už to ale bude mít nový vzhled.

Mimochodem, když už jsme tady v té diskuzi, tak pokud se jedná o cenově výhodné nové formy z černého pocínovaného plechu a další podobné věci, tak asi by bylo vhodné tyto věci hned z novoti rovnou opatřit samodomo vrstvou potravinářského cínu tou velkou elektrickou pájkou. Dokud na tom nejsou připečené zbytky atd a povrch se nemusí prakticky čistit.  Kvalita původní cínové vrstvy bývá dneska velice mizerná  a velice rychle to rezne.

Editoval Radim (02-06-2014 05:38:16)

Offline

 

#29 02-06-2014 07:01:34

bobobo
Člen
Registrovaný: 20-08-2009
Příspěvky: 4201

Re: Cínování

Odrezení na této tloušťce bude ořech . Moc tomu nevěřím . Pokud by jsi použil solnou , tak to pocínování musí nastoupit úplně okamžitě .

Offline

 

#30 02-06-2014 19:01:18

lukkin
Člen
Registrovaný: 18-04-2009
Příspěvky: 183

Re: Cínování

Offline

 

#31 02-06-2014 19:05:57

lukkin
Člen
Registrovaný: 18-04-2009
Příspěvky: 183

Offline

 

#32 04-06-2014 19:59:45

Radim
Člen
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 17-12-2008
Příspěvky: 4568

Re: Cínování

bobobo napsal(a):

Odrezení na této tloušťce bude ořech . Moc tomu nevěřím . Pokud by jsi použil solnou , tak to pocínování musí nastoupit úplně okamžitě .

Už jsem uvedl výš, že po moření kyselinou a to prakticky jakoukoliv, je černý  materiál na povrchu aktivován a "živý" a je ho třeba pasivovat.

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče