SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
KIT 2200 4-kladka - poraďte koupit či nekoupit. Bylo by to na hobby práce. Cena 16.324 Kč. Děkuji za názory
proč ne stačit to bude v pohodě sam mam kit 205 alias tiger 205
Ještě zvažuju zda nepořídit KIT 2400 a nevím pro který se rozhodnout...
kit 2400 je 205 v jiném ošačení, jinak je to uplnestejné vykonem...
Alll a co to je 205 ? neda sa zrovnavat kutherber omicronem ... aj ked su z Třebice ... jen tak kit pouziva trafo Cu/Al a omi Cu/Cu ... ale to vedi jen ti kto to mali rozebraty ... Parametry skoro stejny .
Kühtreiber to uvádí v propagačních materiálech, že 2200 je Cu/Cu a 2400 a vyšší Cu/Al, není třeba jej kuchat. 2400 oproti OMI205 má vyšší zatěžovatel. Kit 205 je slabší než 2200. Taky jsem se v tom hrabal dlouho (i když hlavně kvůli důležitějším věcem), než přišla domů OMI 206, ono je to o trafu i o ventilaci.
Každopádně jak píše Honza 007, chce to zkusit strýčka Googla a leccos se najde (když se chce).
Antihajn ja jsem si kit 205 skladal sam, jen je v provedení pro vyvoz tak se jmenuje tiger 205 ostatne obrazky složené mašiny tu nekde jsou mam tam 4 kladku, ale ne digitalní řízení chtel jsem manual, ale z nastavenim dohořeni a opod .. je tam řídící jednotka AEK 024... mohl jsem mit trafo z omi 206, ale zvolil jsem trafo od Kitu jednak je levnější a ma měkší oblouk a jestli je vinutí cu/al vtom to moc nehraje roli službu zastane taky dobře..
tady v tomto vláknu jsou fotky mé složené mašiny tiger hlavne pro aintihajna : http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=3825
Editoval alll (14-08-2014 10:32:48)
Nějak mi uniká smysl původního dotazu od groove23. Nikdo z nás si přece netroufne někomu v poradně říci - ano, tohle si kup - ne, tohle si nekupuj. Zodpovědnost je vždy na kupujícím. On ví, k čemu chce svářečku používat, jaké má finanční možnosti, kde a za jakých podmínek bude získávat ochranné plyny, jakou úroveň servisu si chce domluvit s prodejcem, jakou má dostupnost k nutným provozním dílům. Jestli bude používat dlouhé prodlužováky, jestli preferuje napájení jednofázové či třífázové a řadu dalších vlivů jako je umění svařovat různé druhy a typy materiálů apod.
Stránky: 1