SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím chcem sa opýtať čí môžem použiť redukčný ventil GCE dinox 03-10 oxygén použiť na regulovanie argónu totiž mam redukčný ventil a neviem čí ho môžem použiť na argón za odpoveď vpred ďakujem
janik20 napsal(a):
Zdravím chcem sa opýtať čí môžem použiť redukčný ventil GCE dinox 03-10 oxygén použiť na regulovanie argónu totiž mam redukčný ventil a neviem čí ho môžem použiť na argón za odpoveď vpred ďakujem
To ti přesně vysvětlí kolega jirkati. Podle mě, pokud je redukčák alespoň na stejný tlak jako je ve "flašce", tak ano. Dokonce i závit by měl být stejný.
Edit: Má to jedno ale: Regulovat se bude tlak, nikoli průtok. Znamená to mít průtokoměr na hubici a podle něj si pak nastavit skutečný průtok argonu.
Editoval JARDA V (03-02-2014 13:12:52)
Kamarad o tom asi prd vi(bez urazky) levy zavit ma z bezne pouzivanych flasek jem PB .Argon pouziva pravy zavit (pokud se nepletu je stejny se zavitem na kysliku) ale to tu zminujete.
Co se do toho vrtáš , když nevíš ?
tak ze ten redukčny ventil je mi na nič musim si pozhanat redukcny na argon dakuejm za reakcie
janik20 napsal(a):
tak ze ten redukčny ventil je mi na nič musim si pozhanat redukcny na argon dakuejm za reakcie
NE, NE, NE. Platí můj příspěvek č. 2.
Edit: Ten průtokoměr na hubici stojí cca 200Kč. A je dostatečně přesný.
Editoval JARDA V (03-02-2014 17:44:10)
bobobo napsal(a):
Ja sa snažím vyjadriť svoj názor.Podla mna si najväčší vrták Ty.Neviem o tom, aby Ti niekto niekedy poďakoval za tvoje príspevky,aj keby boli relevantné.A to sa týka aj iných fór.Ak nemám pravdu tak sa ospravedlňujem.Tvoje vyjadrenia Mi pripomínajú LENONA (na slovensku Mečiara).Fóra sú podľa mňa založené pre laickú verejnosť, a nie rypákov ako si Ty.Ak máš potrebu sa vysoko odborne vyjadriť, tak to urob kultivovane a pre odbornú verejnosľ,nie pre laikov.Nie si sám , ktorí majú výučný list plus maturitu .
Už sa k p.BOBOBO nebudem viac vyjadrovať.Ak sa moje vyjadrenie nebude páčiť niekomu z EB,aj svarforum,tak Mi dajte vedieť a viac NEBUDEM PRISPIEVAť DO TOHOTO FÓRA.
S ústou Hrmil.
Editoval hrmil (03-02-2014 18:47:47)
Jen shrnu vše, co tu bylo řečeno. Redukční ventil na kyslík má stejný závit jako na argon. Redukčák je na argonu použitelný, ale při svařování TIG nás nezajímá tlak, ale průtok argonu v litrech za minutu. To znamená pořídit si ještě "skleničkový" průtokoměr, který se nasadí na hubici hořáku a při spuštění plynu do hořáku se na redukčním ventilu na tlakové lahvi nastaví potřebných cca 8 l/min na "skleničce" tedy na průtokoměru na hubici.
Je to dostatečně srozumitelné?
jirkati napsal(a):
Jen shrnu vše, co tu bylo řečeno. Redukční ventil na kyslík má stejný závit jako na argon. Redukčák je na argonu použitelný, ale při svařování TIG nás nezajímá tlak, ale průtok argonu v litrech za minutu. To znamená pořídit si ještě "skleničkový" průtokoměr, který se nasadí na hubici hořáku a při spuštění plynu do hořáku se na redukčním ventilu na tlakové lahvi nastaví potřebných cca 8 l/min na "skleničce" tedy na průtokoměru na hubici.
Je to dostatečně srozumitelné?
Áno.
Já bych ale doporučil raději na redukční ventil namontovat průtokoměr se škrtícím ventilkem. Přijse na cca 2x tolik, než průtokoměr pro měření na hubici, ale je to pohodlné na nastavení.
hrmil napsal(a):
bobobo napsal(a):
Ja sa snažím vyjadriť svoj názor.Podla mna si najväčší vrták Ty.Neviem o tom, aby Ti niekto niekedy poďakoval za tvoje príspevky,aj keby boli relevantné.A to sa týka aj iných fór.Ak nemám pravdu tak sa ospravedlňujem.Tvoje vyjadrenia Mi pripomínajú LENONA (na slovensku Mečiara).Fóra sú podľa mňa založené pre laickú verejnosť, a nie rypákov ako si Ty.Ak máš potrebu sa vysoko odborne vyjadriť, tak to urob kultivovane a pre odbornú verejnosľ,nie pre laikov.Nie si sám , ktorí majú výučný list plus maturitu .
Už sa k p.BOBOBO nebudem viac vyjadrovať.Ak sa moje vyjadrenie nebude páčiť niekomu z EB,aj svarforum,tak Mi dajte vedieť a viac NEBUDEM PRISPIEVAť DO TOHOTO FÓRA.
S ústou Hrmil.
Dobrý den kolego Hrmil nemýlíte se, nic se neomlouvejte, tak, jak jste to napsal, to sedí.
Připojuji svůj souhlas. Je zajímavé, že tak vzdělaný člověk jako je p. BOBOBO a při vší úctě k jeho věku, má tak klackovité vyjadřování a to nejen na tomto fóru.
S pozdravem Zdeště
JARDA V napsal(a):
zdeště napsal(a):
hrmil napsal(a):
... dajte vedieť a viac NEBUDEM PRISPIEVAť DO TOHOTO FÓRA.
S ústou Hrmil.... Je zajímavé, že tak vzdělaný člověk jako je p. BOBOBO a při vší úctě k jeho věku, má tak klackovité vyjadřování a to nejen ...
S pozdravem ZdeštěKolega bobobo má nick " bobobo", nikoli " p. BOBOBO", berte prosím na vědomí.
To, že kolega zdeště se podepisuje Zdeště, tedy s velkým "Z" je jeho věc. S tím nic neudělám(e).
EDIT: Ostatně soudím, že poslední příspěvek, který má nějakou vypovídací hodnotu je ten od kolegy jirkati.
Opravuji: od kolegy Famater
Ospravedlňujem sa .Oprava. Môj príspevok patrí BOBOBO.
JARDA V napsal(a):
hrmil napsal(a):
JARDA V napsal(a):
Kolega bobobo má nick " bobobo", nikoli " p. BOBOBO", berte prosím na vědomí.
To, že kolega zdeště se podepisuje Zdeště, tedy s velkým "Z" je jeho věc. S tím nic neudělám(e).
EDIT: Ostatně soudím, že poslední příspěvek, který má nějakou vypovídací hodnotu je ten od kolegy jirkati.
Opravuji: od kolegy FamaterOspravedlňujem sa .Oprava. Môj príspevok patrí BOBOBO.
Ale to se právě snažím vysvětlit: žádný BOBOBO tu není, pouze kolega "bobobo".
Edit2:
Seznam uživatelů
Uživatelské jméno Titulek Příspěvky Registrovaný
bobobo Člen 1702 20-08-2009
prepáč tak kolega bobobo,on si to každý kto toto fórum číta dá dohromady.Aspoň myslím.
Editoval hrmil (03-02-2014 22:48:50)
Dobrý den,
některé příspěvky jsou skutečně na kabaret.
S pozdravem ZDEŠTĚ
p.s. jak smutné
zdravím chtěl jsem se zeptat k tomuto tématu je použitelný ventil z cočka na argon ? děkuji předem za odpověď
Již mnohokráte tu bylo napsáno, že nic takovému použití nebrání, jenže nepasují závity na upevňovací matici. I to se ale dá vyřešit buď výměnou matice, nebo přechodovou redukcí. Znovu ale upozorňuji, že nás při svařování zajímají výhradně průtočná množství ochranného plynu. To umí jen redukčáky s průtokoměrem, nebo doplňkový průtokoměr na hubici hořáku. To platí jak při MAG tak při TIG. Kruhové budíky na výstupu z redukčního ventilu nikdy neukazují skutečný průtok, z fyzikálního hlediska ani nemohou. Rozdíly jsou i 100%.
to jsem měl v plánu koupit hubicový průtokoměr děkuji vám za odpověď a omlouvám se že jsem položil pravděpodobně nekolikrát zodpovězenou otázku
Doporučuji průtokoměr rovnou na redukčák. Není o moc dražší, ale ta pohoda.
ještě jeden dotaz máte někdo zkušenost s jednotkou na budíku cp/cm2 nevíte náhodou jaký je přepočet na bary ? díky za odpovědi
Tak to je hezký zmatek Jednotka cP (centipoise) je jednotkou dynamické viskozity. Takže s tlakem to nemá nic společného.
tak v tom případě by mně zajímalo proč je tato jednotka na budíku u redukčáku na Cočko
Jakub7 - jste si skutečně jistý, že jste parametr z budíku opsal správně? Je to skutečně original redukčák na CO2? Není to nějaký redukčák z "aukra", kde často prodávající švindlují? Je to budík na vysokotlaké nebo nízkotlaké části? Mají oba budíky stejný popis jednotek?
omlouvám se moje chyba je tam kp/cm2 mohli by jste mi prosím objasnit jaky je přepočet na bary ? ještě jednou se omlouvám asi bych si měl zajít k očnímu
Třeba 1 sec na Google http://kawa-drifter.com/downloads/umrec … heiten.pdf
1kp/cm2 = 1 at = 1,02 bar
Editoval jirkati (17-10-2014 20:27:28)