SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
chcel by som sa opytať či sa nahodou neda použiť trafo , kore je v nabijačke ako tlmivka.
Mam rusku nabijačku a aboli v nej aj 4 diody sice len 20A . Ja jednu tlmivku zo svetiel mam , ale je žial len 150W
na tomto foru pišu , že je potrebne aspoň 400W , aby sa to veľmi nepriehrievalo. A tak ma napadlo čo tak to trafko z nabijačky - paraelne pripojiť.
Nedá, trafo má jiný charakter, než tlumivka. Ještě tak snad spojit paralelně stejné tlumivky.
a ještě dodám, pokud bude tlumivkou protékat stejnosměrný proud tak také jinak složit plechy a vytvořit mezeru.
Není nad odborné rady - už i tak malá indukčnost sekundáru trafa (na poměrně malé napětí) se ještě sníží připojením tlumivky. No v každém případě dejte vědět, jak to svařuje .
V úvodním příspěvku se nepíše, k jakému účelu má být tlumivka použita, alespoň já jsem to nepochopil.
Vzhledem k tomu, že se tady nedávno ptal na něco ohledně diod 200A, i s ohledem na zaměření tohoto fóra, předpokládám, že na svářečku.
Editoval Zdenek11 (22-10-2014 16:55:00)
Měl bys jít zdenku do sebe . Posledních 14 dní exceluješ a jen mateš lidi . Najdi si jinou zábavu .
Ještě mě napadlo k tomu trafu z nabíječky - nevím, jakou má velikost a jestli máte možnost nechat si něco navinout. Pokud ano, bylo by to nejjednodušší (pokud by velikost jádra z trafa odpovídala). Podle toho, co jsem sehnal. měla originál tlumivka z továrně vyráběného usměrňovače z Jihokovu jádro EI32x40, 96 záv. průměr 2 mm, vzduchová mezera 0,12 mm.