SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, mám takový problém, udělal jsem mříže do oken a svary na rámu (jekl 30x30x2) jsem zabrousil, že přechod nebyl vidět, ale potom si majitel nechal pozinkovat a najednou jsou svary vidět a vystupují i 1mm, docela mě to štve, dal jsem si s broušením práci a ted to vypadá jak kdybych to jen tak přejel a šel od toho, se zinkováním moc zkušenosti nemám, ale asi je to rozdílem vlastností dvou kovů?
ps: Omlouvám se za vložení do špatného tématu
Editoval jakobt (25-10-2014 12:25:07)
obsah Si ve svarovém kovu většinu věcí co jde do zinku svařím drátem G2si1 kde je méně Si
majk napsal(a):
obsah Si ve svarovém kovu většinu věcí co jde do zinku svařím drátem G2si1 kde je méně Si
Díky, zkusím sehnat a pro příště aspoň vím
Ano, obsah křemíku ve svarovém kovu ovlivňuje tloušťku zinkové vrstvy. Optimální se dosahuje při 0,3-0,35 %, to má např. Union K40, to je ale speciál na tuto aplikaci. Běžné G3Si1 mají 0,8-0,9%.
Tady bych ale řekl, že to do roviny broušeno nebylo, větší obsah křemíku udělá pár desítek mikronů navíc, ale několik deseti určitě ne.
majk napsal(a):
No to si dovolím nesouhlasit že to nemohlo být zcela vybroušeno - taky mně to poprvé překvapilo když se mi tohle stalo. Svary jsem měl dokonale vybroušené do roviny (plocháče natupo, svary X, lamelákem naprosto do roviny vybroušeno) a po nazinkování všechny svary vylezly nad povrch, převýšení v desetinách. Vařeno MAGem, běžným "černým" drátem Spark G3Si1.
Editoval Pruduch (25-10-2014 18:32:08)
Svary jsem opravdu zabrousil, že nebyly vidět, neměl by někdo odkaz na vhodný drát na sváření na pozinkování, nemůžu nic najít.
bohler union K40 ale na netu v CR ho nenajdete je potřeba objednat u prodejce bohleru