SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdar, chci se zeptat zda se dá nějak upravit ventil s předehřevem 48V 80W, aby normálně fungoval na 24V? Mám ceočko Kuhtreiber KIT 2400 a k tomu lahev z hasičáku, ale pořád to zamrzá, tak bych chtěl nějak zprovoznit ten předehřev. Díky za rady.
Trocha pomôže aj vymontovanie stúpacej trubky z flaše.
Presne tak.
Ja tiež používam hasičák bez stúpačky a nikdy som žiaden ohrev nepotreboval ...
Maximálne sa to orosilo , keď som pridal prietok , kvôli zváraniu vonku vo vetre.
Nejjednodušší je otočit hasičák vzhůru nohama. Doma nejsou odběry tak velké,aby to zamrzlo.
Jinak 24V na 48V bych řešil trafem.Nejlíp 230 na 48V,případně převinout podle potřeby.Když si to člověk sám rozebere a nechá si převinout pouze cívku,nevyjde to draho.
....jak tak koukám na Aukro,tak se sežene bez problému trafo hotový:
http://aukro.cz/listing/listing.php?ord … czech-0819
Normalne ho pripoj a nic neres jen pojede na polovicni vykon. Pokud nebudes svaret ve velkych mrazech bude to stacit.Hasicak neni urceny ke svareni!!! Na to je urcena normalni lahev.
Lze pouzit i dostatecne vykonne trafo 220 V/110 V
Editoval Honza007 (02-11-2014 19:19:24)
No připojený to mám, ale nezdá se mě že by to hřálo. Jinak to zamrzne celkem rychle, ta stoupací trubice v tej láhvi je co?
Prostuduj si forum a svarinfo cz je to zde mnohokrat probrano a fakt se mi to nechce po 100 vysvetlovat.
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2008042101
Keďže to je snehový hasičák,cez stupačku vystupuje flaše tekuté co2 na hasenie od dna.stupačku mi vymontovala firma kde ju plním.
Stačí hodit hasičák vzůru nohama (dnem) vyvařoval jsem tak hasičák v práci, který jsem si chtěl předělat na argon k TIGu...
....a když se vaří dlouho velkým proudem (což tedy doma asi nebude) tak zamrzá budík bez předehřevu i s velkou láhví co2...
mno to už musí bejt mazec... já když svařoval naposled půl dne z traverz monstrózní svářečkou, flaška byla sice celá bílá od jinovatky hodně, nicméně plyn šel furt, jako vždycky předtím... bez předehřevu... Používám černou flašku co byla původně hasičákem a je upravená na sváření.
Honza007 napsal(a):
Normalne ho pripoj a nic neres jen pojede na polovicni vykon.
Poloviční napětí = čtvrtinový výkon. Jen pro pořádek .
Editoval Pruduch (02-11-2014 21:10:12)
Možná jsem ve svém svářečském životě vyvařil pár náklaďáků MAG drátů. Nikdy mi ale nezamrzla běžná láhev s ochranným plynem. Problém s "hasičáky" kromě stoupací trubky je hlavně malá plocha, ze které se z kapalné fáze odpařuje plynný CO2. Takže nejjednodušší trik je pidiláhev nahnout tak, aby se plocha co nejvíc zvětšila.