SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Spíš vyrobil topůrko z toho suchého jasanu, co měl roky na půdě na trámu pod střechou a zašel do lesa pro další mokrý a zase uložil pod střechu vyschnout.
Doplnil bych k tomu jasanu. Po přinesení z lesa je potřeba podélně rozštípat na polotovary budoucích násad. Násady je třeba vyrábět ze šípy. Pak je skutečně po letech a ne jako koupené v baubau.
Z tech topurek prodavanych po ruznych obchodech si vyberu tal 1 z 10 protoze maji casto leta nasikmo a casto tak topurko praskne vybiram jen ty s lety nastojato ale hlavne rovnobezna se stredem nasady.
srnec napsal(a):
Chlapi, mám sekeru. Je stará, sekal s ní můj děda v lese, pak otec a mám ji jako nostalgii za ně oba. Je silně podbroušená a tak bych ji chtěl renovonat navařením, i když koupit novou vyjde určitě levněji. čím bude vhodný a jakým materiálem ji navařit?
Mám doma mma, mig, tig.
Dík za radu a omlouvám se všem, co jim dotaz přijde jako hloupost.
Srn.
Je li sekera podbroušená v pravém smyslu toho termínu a má li si zachovat "ducha",pak pomůže leda kovářské navaření "košilky"třeba z C 55,C60.Naseknout a vložit tam ostří to půjde asi stěží...
Edit:koukám že už je to vyřešeno,takže s křížkem po fůnusu.
Editoval Ládes (10-11-2014 21:19:59)