SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, koupil jsem svářečku Berlan a k ní dokoupil argon s redukčním ventilem, ale zjistil jsem ,že mi ještě chybí nějaká hadička, abych mohl svářečku s bombou propojit.
Navíc na redukčním ventilu je výstup o průměru 6mm a na svářečce je to 8mm.
Díky, za rady
K stroju sa dodava aj hadicka, aspon k tym lepsim.Ked tam nebola tak kazda ina sa da nahriat a taka zmeknuta sa da natlacit aj na vätsi priemer
Nezlobte se na mne ale to si děláte srandu? Uz mi hlava nebere na jake triviální věci se lide ptají.Staci snad v nejake mototechne koupit kousek hadicky potrebného prumeru (a ohrat jeden konec aby se dal nasunout na vetsi hadicku jak tu bylo zmíněno.
Ano úplně stačí jakákoliv průměrem vhodná hadička. Například palivová z mototechny... Jinak je tu i tlačítko hledat... Po jeho použití by vyšlo toto - http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=5645
Díky,
Pro někoho možná triviální věc, ale jestli si dobře pamatuji, tak například acetylenové lahve mají výplň porovitou hmotou a acetylen je rozpuštěn v acetonu. Kdyby se dal čistej acetylen pod takovým tlakem bez této výplně, tak lahev exploduje.
Tak jako amatér, se raději zeptám na blbost, která v tomto případě opravdu blbost je, než aby mě pak někdo sbíral po kousíčkách, kvůli takové blbosti, jako je hadička...
Jinak hledal jsem a nenašel, proto jsem se zeptal.
Acetylen s inertním plynem pro TIG svařování nemá vůbec nic společného, takže řešit to tímto přirovnáním je trochu nesmysl...
Tím jsem jen chtěl říct, že budu raději za blbce, než abych něco podcenil. Třeba jsem se mohl dozvědět, že na to musí být spešl hadička třeba také s nějakou výplní, nebo že přechod vadí, protože je tam expanze a tím, že se to ochladí je něco špatně...
Stačilo trochu dávat pozor ve škole při fyzice a chemii. Jaký to je plyn a jaký je na tu hadičku tlak.
Anebo když už, tak se na to, jestli je třeba nějaká spešl hadička, zeptat hned přímo v prvním příspěvku.
Hmm, se s tím mažete, stejně za redukčákem nepůjde víc jak půl baru, a expanze u argonu? si děláte kozy ne? Plácněte tam jakoukoli Pe hadičku, jen nesmí být perforovaná no jako....třeba toaletní papír, jednou jsme jako nouzovku použili bužírku...hi