SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den,
studuji na Fakultě Strojní na ČVUT a rád bych si udělal svářecí zkoušky. Chtěl bych se zeptat jakou metodu svařování považujete za tu nejvíc využitelnou a nejperspektivnější do budoucna. Přidávám zde odkaz kde je přehled kurzů, které mohu absolvovat - http://www.svareci-skola.hys.cz/kurzy-a-zaskoleni. Vím, že je těžké říct jednu nebo dvě metody, ale nemám finanční prostředky na to zaplatit si vše, a proto se Vás tedy ptám co byste mi poradili.
Děkuju moc za Vaše odpovědi,
S pozdravem Strojař
Hmm, když statistiky a prognozy neznaj ani na ČVUT tak to potěš koště, hi, v nabídce chybí vaření kafe a grogu...já bych brala EN9606 141 a 135.
já bych řekl TIG? soudím podle toho že na nástěnce na pracáku je plno míst pro svářeče touto metodou, případně MIG-MAG tam ale už to není tak akutní a většinou se jedná o těžkou práci ten tig je bych řekl taková fajnová čistá prácička, né jak smradlavá elektroda, zaprášeny plíce bordelem a jedovatinou
Strojar napsal(a):
...za tu nejvíc využitelnou a nejperspektivnější do budoucna...
Všechny! Na různé věci různé metody. Žádná není zastaralá a žádná není taková, co by nahradila ty ostatní. Prostě jsou jiné, na něco vhodnější, na něco méně.
Já bych udělal elektrodu a WIG, MIG/MAG a plněný drát už později bude sranda. S elektrodou a WIG můžete dělat vysoce specializovanou a kvalifikovanou práci.
Jako céóčkář budete jeden z tisíců, který snadno někde zakrní.
JardaK napsal(a):
Strojar napsal(a):
dovoluji si nesouhlasit, protože cočkařů je dneska mraky ale schopnejch je málo. někde prskání v dílně OK ale ve výrobě třeba jako jsem já tam prostě aby přišel svářeč a namrskal a16 sváry je prostě problém. a jsou i firmy u nás kteří zaplatí dost peněz za lidi co opravdu zvládají velké těžké svařence.
já jsem zrovna v situaci kdy bych na metodu TIG snad ani dělat nešel, protože to co dělám mě vyhovuje.
a dnes je u nás v čr dost firem kde se svařují velké výrobky.
ale to bych mohl diskutovat asi ke každé metodě. záleží prostě čemu by se chtěl kdo věnovat. někdo bude dělat elektrodou potrubí, někdo bude tigovat krabičky a někdo bude prostě svářet ramena pro bagry. i když v práci občas TIGuji tak mě to prostě tak netáhne jako MAG.
Máte pravdu, ale zejména proto, že se na to díváte z pohledu zkušeného a šikovného svářeče, kterého to baví a má své místo.
Ale při pohledu z druhé strany? Je lepší být jeden z těch, kterých jsou mraky, nebo být z těch, kterých je málo a nabízí přeci jen fajnovější práci.
Neberte to osobně, MAG/MIG v řadě případů také není žádná sranda. Ale sám bych mohl vyprávět, jak relativně rychle mi šel MAG a kolik wolframu to stálo, než jsem začal být alespoň trochu spokojen s WIG svarem.
Unihero napsal(a):
JardaK napsal(a):
Strojar napsal(a):
dovoluji si nesouhlasit, protože cočkařů je dneska mraky ale schopnejch je málo. někde prskání v dílně OK ale ve výrobě třeba jako jsem já tam prostě aby přišel svářeč a namrskal a16 sváry je prostě problém. a jsou i firmy u nás kteří zaplatí dost peněz za lidi co opravdu zvládají velké těžké svařence.
já jsem zrovna v situaci kdy bych na metodu TIG snad ani dělat nešel, protože to co dělám mě vyhovuje.
a dnes je u nás v čr dost firem kde se svařují velké výrobky.
ale to bych mohl diskutovat asi ke každé metodě. záleží prostě čemu by se chtěl kdo věnovat. někdo bude dělat elektrodou potrubí, někdo bude tigovat krabičky a někdo bude prostě svářet ramena pro bagry. i když v práci občas TIGuji tak mě to prostě tak netáhne jako MAG.
naprostý souhlas s JardaK, s respektem k Uniherovi.
kdo zvládne MMA, ostatní metody pro něj budou hračka, kdo se naučí nejprve MIG může mít s elektrodou problem
To jsem psal uz ve vlakne o nazoru na zkouzky na MMA
No já jsem věděl, že bude těžké říct jednu dvě metody, které by byly nejlepší, protže vím, že každá se hodí na něco, ale berte to prosím z pohledu strojírenství a budoucího uplatnění.
Přece ani ty sám netušíší , co budeš dělat .
Stránky: 1