SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím
Mam tig 30 a mam s nim problém nejde mi bezdotykove zapaľovanie keď ho zapnem hneď mi pusti plyn a na trafku mi stále prepáli poistku a už mi aj na plosaku nf2 zhorel rezistor R19 nieake nápady čo s tím je ďakujem
No dej to opravit elektronikovi , ne truhláři nebo zámečníkovi. Kotník si sádruješ sám doma ?
fakt diki za mudru radu
Jako a jakou radu jsi čekal? pokud tomu nerozumíš, tak to odnes někomu kdo tomu rozumí. Tady nikdo křišťálovou kouli nemá aby z prasklé pojistky a shořeného odporu řekl že je špatné to a to a chce to vyměnit, pak to půjde... Tož asi tak no...
já s tím měl taky problém a po několika pokusech a měření různých známých i neznámých elektrikářů jsem to nakonec odvezl do servisu v OV a tam mi mašinu dali dokupy. Tehdy to byla nějaká součástka za 5 kč a platil jsem kolem 600 kč. Od té doby cca 7 let to funguje OK. Takže doporučuji jako ostatní zde na foru servis z okolí.
zřejmě zkrat tyristoru VS1 nebo varistoru RN1. Pokud máš v okolí nějakého elektronika tak ať se ti na to podívá. Pokud elektronice alespoň troch u rozumíš můžeš to proměřit sám.
případně odkud jsi mohl bych se na to podívat
Dal jsem se do zprovoznování Tigu 30. Bohužel ke mě doputoval bez jakékoliv kabeláže. Potrebuji jej propojit s Utou 200. Poraďte kterak je zapojen kabel mezi TIG a UTA, jde mi o ten s tříkolíkovou ŠR zásuvkou. Pak bych také potřeboval vědět jak je zapojen konektor hořáku, taky tříkolík ŠR. Díky za jakoukoliv radu.
kabel mezi UTA200 a TIG30 1s1 , 2s2, 3s3
konektor hořáku 2 a 3 tlačítko
Děkuji za odpověď, Jdu shánět ŠR konektory abych tiga co nejdříve zprovoznil. Neleží někomu z vás třl tříkolíkovéi kousky doma v šupleti? Rád odkoupím. Dík HonzaS
Zdravím, prosím o radu ohledně TIGu 30. Mám jej připojený k SMA 250, který jsem před časem opravoval a do teď mi mašina krásně svařovala. Poslení dobou mám problém s tímto příd. zařízením a sice, když chci zapálit oblouk, tak většinou (ne vždy, ale převážně, třeba 1 až 2x normálně oblouk zapálím, ale pak už ne) po přibližení Wolfram. elektrodou to zachrčí a když dojde jakoby k zapálení oblouku, vypadne hlavní jistič na baráku. Předtím to dělalo, když jsem měl WTU 315 MIG a příd. zař. MIG 30, proto jsem WTU vyměnil za SMA 250. Chtěl bych se zeptat, zda to může být svářečkou (softstartem) a nebo je to ve slabém kdysi hodněkrát vypadnutým jističem na baráku 32B. Přemýšlím o výměně jističe za nový, ale nevím zda to bude OK. Za doby co jsem vlastnil WTu jsem chtěl vyměnit jistič na C-čkovou řadu, ale to mi bylo ČEZem zamítnuto.
Pánové, prosím poraďte, jak je to u tohoto zařízení s tím proudem naprázdno. Jde o to, že když ukončím svářecí proces, tedy vypnu tlačítko na hořáku a oddálím hořák od materiálu, tak oblouk zhasne a vypne se plyn. Následně když hořák (elektrodu) přiblížím, tak začne hořet (slabší) oblouk bez plynu. V návodu se píše, že na elektrodě je stále napětí. Funguje mi teda ten TIG 30 správně? nebo tam je nějaká porucha? Děkuji za odpověď.
zde je návod, hned 1 odst.
http://postimg.org/image/b28hd9o3t/
Chlapi prosím, může to někdo odskouset? Děkuji
zkus to tady www.svarecky.com, nebo www.ham-zlin.cz
Editoval abaddon (22-05-2015 16:14:31)