SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Zdravim wtu 315-31 by mela mit prepinac charakteristik pokud se nemylim a stacilo by nastavit plochou charakteristiku a potenciometrem tech 24v ( takhle pouzivam jako zdroj unimiga a spokojenost)
Trafo bych neodvijel je ho skoda
Editoval groowy (29-11-2014 13:31:42)
atishajn jako obvykle jen obecně plká . Obecně jde postavit i atomovku na dvorku . On potřebuje velmi tvrdý zdroj , který vznikne právě jen převinutím a usměrněním .
Tak wtu 315 je dosti tvrdy zdroj (na ploche charakteristice) jedina uprava ktera je treba je dodelat jeste jeden + vyvod ktery se zapoji pred tlumivku!
Jenže je více verzí WTU trochu googlu a >>
WTU 315.34 - možnost připojení podavače MIG
Parametry jako u WTU 315
Pro sváření metodou MIG/MAG je na pravém boku zařízení je umístněna krytka pod níž je umístněna šroubovací svorkovnice jejíž propoje je třeba dát do polohy odpovídající systému MIG.
Já na WTU mám pouze konektor na dálkove ovládání nic víc .
Pokud to jde předělat je otázka v čem všem se to liší.
Tak to ja vim ze verzi wtu je vice jenze pepii pise ze ma wtu 315-31 a ta by mela mit prepinac charakteristik a kdyz by ho nahodou nemela tak jde dodelat
A jeste jedna uprava na kterou jsem zapomel : odpojit zdroj pomocneho napeti tzn diody dle schematu V8 V9 V10 a R2
Pepii: dej foto sveho wtu
Editoval groowy (02-12-2014 08:56:48)
groowy napsal(a):
Tak to ja vim ze verzi wtu je vice jenze pepii pise ze ma wtu 315-31 a ta by mela mit prepinac charakteristik a kdyz by ho nahodou nemela tak jde dodelat
A jeste jedna uprava na kterou jsem zapomel : odpojit zdroj pomocneho napeti tzn diody dle schematu V8 V9 V10 a R2
Pepii: dej foto sveho wtu
Je to velmy dobry napad. ano mam tam prepinac na charakteristiku. Ak neodpojim zdroj pomocneho napetia co sa stane?(mozem bez odpojeni vyskusat?)
Bez odpojeni toho zdroje bude na vystupu cca 60v a nepujde regulovat potenciometrem pri ploche charakteristice (mas voltmetr ?)
ten pomocny zdroj bude nejspise dratovy odpor a 3x dioda cca 25A (diody jsou trosku schovane ale jsou tam) a toto vse je pripojeno na vystup transformatoru (diody) a odpor je na + pol pred tlumivkou
Stránky: 1 2