SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, potrebujem radu zvaranie 2mm plech nerez, pulzním zváraním kvoli deformaciam, ake pulzi nastavit je na to nejaká tabulka alebo je to o zviku?
chci nějaké auto co umí jet do kopce Co má tento dotaz a dotaz tazatele fronius společného???
nemam skusenosti s pulzním zvaranim, vraj sa menej deformuju tak zvarenec
Ach jo tak jinak a ještě jednou o jakou svářečku se jedná? o jakou třídu nerezu poloha svarů atd atd Fakt tu nikdo nemá křištálovou kouli nebo nadpřirozené schopnosti. Ps:Neměli by jste na to mít Wps kde by mělo být vše popsáno?
fronius71 napsal(a):
Zdravím, potrebujem radu zvaranie 2mm plech nerez, pulzním zváraním kvoli deformaciam, ake pulzi nastavit je na to nejaká tabulka alebo je to o zviku?
Predpokladam ze chcete nieco zvarat doma. Je to o zvyku. Podla toho ci chcete nieco zvarat na tupo, hrany, kuty, s pridavnym materialom, bez pridavneho materialu, Podla toho ci bude nerez z druhej strany niecim podlozena alebo nie...
Treba si zobrat nejake zbytky a na nich si nastavit stroj..
mam fronius 2200 tig nerez 1,4541 vodorovne na tupo chce som le neake približne parametre na začiatok
Editoval fronius71 (08-01-2015 23:24:12)
doteraz som to zvaral klasicky a chlel som to skusit polzom vraj je to lepšie
Mám taky dotaz ohledně pulzu, jde na omi 200PAC/DC pro nerez nastavit takto pomalý pulz jako je na tomto videu od 4 minuty pro proud pod 10A, ikdyž mám vše na minimum tak toho nemůžu docílit. děkuji
https://www.youtube.com/watch?v=z9jOFWpjRdU
Editoval zacatecnik85 (09-01-2015 00:08:59)
zacatecnik85 napsal(a):
Mám taky dotaz ohledně pulzu, jde na omi 200 pro nerez nastavit takto pomalý pulz jako je na tomto videu od 4 minuty pro proud pod 10A, ikdyž mám vše na minimum tak toho nemůžu docílit. děkuji
https://www.youtube.com/watch?v=z9jOFWpjRdU
nenarazil jsi na možnosti tehle svářečky?? ps : nepamatuji že bych kdy použil proud menší než 16A a to bylo na slabé dráty.
Narazil, jde tu nastavit frekvence ale ne počet pulsu tak už mi to je jasné..
Záleží co konkretně která svářečka umí třeba na te co mám v práci lze nastavit hlavní proud ,spodní proud délka trvání hlavního proudu a délka trvání spodního proudu ,některé svářečky mají třeba nastavení frekvence a vzájemných procentuálních poměrů parametrů Jak zde psal výše výrobca idealně si to vyzkoušet na zbytcích .Při velkém rozdílu vrchního a spodního proudu je oblouk jakoby agresívnější při malé frekvenci jejich změny je zas lázen pod větší kontrolou při vyšší frekvenci je zase jemnější kresba.
Měl by jsi si ujasnit pojmy frekvence a počet pulzu je v podstate to samé
Editoval Honza007 (09-01-2015 00:28:03)
rozumím tomu diky za odpověd, mam 0,8 plech a ikdyž mám vše na minimum tak to neni ono, na tom videu je dobrý že si nastaví přímo počet pulsu za vteřinu namísto frekvence ikdyž je to samé, při 7 A bych rád puls jako na tom videu :-)
zacatecnik85 napsal(a):
rozumím tomu diky za odpověd, mam 0,8 plech a ikdyž mám vše na minimum tak to neni ono, na tom videu je dobrý že si nastaví přímo počet pulsu za vteřinu namísto frekvence ikdyž je to samé, při 7 A bych rád puls jako na tom videu :-)
Tak 0.8 plech nerez je i bez pulzu na cca 28-30A, železo kolem 30-35A. Min proud u omi je 10A, takže pulz s horním proudem 10A nelze.
Jsem totální začátečník, ale pokud důvodem menšího proudu je propalování, tak budeš patrně mít příliš dlouhý oblouk. Takže cvičit, cvičit a cvičit.