SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,chtěl bych poradit: v práci máme mašinu: http://www.vseprosvarovani.cz/index.php … 00-200-mlp .chtěl bych vařit trubky z černého materiálu průměr 100mm,tl.stěny cca4mm.Trubkou jde plyn k hořákům.(chci zkoušet na odřezcích a potřebuju rady do začátku,ať se mám od čeho odrazit).
1. tlak v trubkách není velký,jdou vařit na tupo k sobě jednou vrstvou nebo nechat mezeru na sílu drátu a úkos, udělat kořen a pak další vrstvu?
2. jakou tloušťku a typ elektrody použít?tl. přídavného drátu?
3. jak nastavit svářečku?předfuk,dofuk,prutok plynu,a velikost proudu?
Zatím mě na kurz neposílejte,pokud to půjde a bude mě to bavit,navštívím ho!
Zeptám se jinak jaké zkušenosti se svářením máš?Pokud jsi již svářel ta jakými metodami a na jaké urovni?V této tlouštce každopádně svářet s ukosem. Předfuk stačí 0,5 vteřiny dofuk 3-5 vteřin prutok plynu 6-10 l/min proud si vyzkoušíš přeci na odřezcích;) .
Elektrodou a co2 vařím denně,převážně konstrukce,pracuji jako montér.Proud samozrejmě vyzkouším,jen jsem slyšel něco jako pravidlo na 1mm tlouštky stěny připadá cca 30A je tomu tak?tig už jsem také držel před pár lety v ruce,pár trubek tím zavařil,jen jsem nechtěl experimentovat od začátku,ale nějak si to nastavit podle toho co poradíte(už si nevzpomínám,jak jsem to všechno měl nastavené) a pak už si to podle citu doladím.Ještě k té elektrodě?jaký typ a tloušťku použít a tl. příd. drátu?
Odol - http://www.alfain.eu/static/_dokumenty/ … vod-CZ.pdf strana 14 to je tak zhruba orientacne kedze tam nie je priamo cierny matros ale iba antikora. Podla polohy zvarania a podla toho ako sa ponahlas pri praci tam je nejaky rozptyl...
Editoval vyrobca (22-03-2015 00:34:30)
Já bych to trochu doplnil: elektroda 2,4, drát 3,2 hubice 6-7, průtok, když nebude průvan 6l/min, jinak víc, proud cca 120-140A (i víc) podle toho jak budeš stíhat.