SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím Vás.
Potřeboval bych poradit s výběrem nerezováho materiálu.
Potřebuji magnetickou nerez, která bude nejméně náchylná ke korozi.
Pokud možno dá se vybrat nějáká konkrétně zde?
http://www.nerezmaterial.cz/index.php?s … ;r1=x0-t-5
Zde se na stránkách zmiňují o daných typech:
http://www.nerezmaterial.cz/rady
Konkrétně dvě mají magnetické ale píší něco o korozi.
Co si pod tím mám představit, koroze druhý den po namočení do vody, či za 50 let?
Výrobek bude pálený na laseru a po vypálení projede odbřitovačkou a půjde do vody.
Díky za rady.
To mi připomíná: jaké auto si mám vybrat - chci červené a budu s ním jezdit po silnici. Budu jezdit jen ve středu a v neděli. Jo a nějaké levné, ale aby to zase nebyl nějaký šunt.
SORRY. Příliš málo informací.
a proč musí být magnetická nerez. Sestačila by obyč ocel s dobrým nátěrem.
Kvůli upnutí na magnet. Přípravek na zajištění je v tomto případě nesmysl. Vzhledem k výrobku a počtu kusů.
Bohužel asi neuspěji, neboť vlastně magnetická nerez je feritická tudíž vždy bude korodovat.
A nestačilo by ten kus udělat z "černé oceli" a nechat žárově pozinkovat?
Ve výrobku jsou díry průměru 1 mm a 0,5mm, takže žár zinek padá.
Blein napsal(a):
Ve výrobku jsou díry průměru 1 mm a 0,5mm, takže žár zinek padá.
Tak galvanicky, díry se nezalejí jako u zaroveho.
V práci děláme s magnetickou nerezí a jde to na ČOV a nejak to extrémně nerezne když to náhoudou nenauhličíme nejak jinak. Třeba na to naprskají od flexi když brousí černý matroš. S tím magnetem bych byl, opatrný ono je to mgnetické, ale že by kus držel na magnetu při obrábění tak to bych nezkoušel. Všechno poctivě utahujeme na stoly upínkama nebo do svěráku. Když tak se udělá jednoduchý přípravek
Blein napsal(a):
magnetická nerez je feritická tudíž vždy bude korodovat.
ale takhle to vůbec není, běžně se používají nerezové oceli které jsou magnetické, označení z hlavy nevím - musel bych hledat - ale to můžeš sám
nebylo by řešením obalit obyčejnou ocel nerezovým plechem?