SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
30 rokov dozadu by som to bral ale dnes by som sa na taketo daco mohol z hodne vysoka viete co...
Hodně podobné zapojení MAA50X je : http://www.amapro.cz/datove_zdroje/ar/k … r2_313.php
Tak snad by šly ty hodnoty té kompenzace použít podle toho.
Jinak ale to je hodně zastaralé. Místo MAA 50X by se mohl použít nějaký současný operák s vyšší rychlostí přeběhu tak cca 10 V na mikrosekundu a místo bipolárních trandů na výstupu by se hodilo použít MOSfety.
Dodatečně píšu: MAA 501 a 502 má snad jen tu výhodu, že podle katalogu má povolenou pracovní teplotu - 55 až + 125 st C, což s rezervou přesahuje dnešní třídu elektronických součástek industry a mám pocit , že dokonce i dnešní požadavky na třídu military. Ovšem kdo to dneska využije?
Editoval Radim (12-07-2015 07:18:26)
Dělali jsme pokusy s leteckým dynamem. Bylo příliž tvrdé a nedařilo se zajistit strmou charakteristiku. Pamatuji se, ža do něj pak kolega nějak vtěsnal odbuzovaní vinutí- asi 1 závit. Zajímalo by mě proto, jak vám to bude fungovat. Já jedno dynamo GSR mám k dispozici.