SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
stal jsem se vlastníkem svářečky Delta 160 DC HP TIG. Argon používám 4,8. Pokud se podíváte na přiložené foto, svár vypadá katastrofálně, jakoby tam nešel plyn. Vše jsem x krát odpojil a znovu zapojil, ale nemohu přijít na to, kde je problém.
Děkuji za reakci
Jakub
Editoval jakub.cr (27-07-2015 18:42:12)
spustí se vám předfuk?Jaký máte nastavený průtok a čas předfuku?Jakou hubici
Předfuk nemohu nastavit, plyn z hubice cítím. Hubice mám 4 a 6mm.
Plyn
No nevím. Mě ta flaška připadá jak od CO2 s nálepkou argon... Už i to, že na ventilu flašky je tlaková pojistka, což bývá pouze u CO2 (alespoň jsem ji teda zatím nikde jinde neviděl)...
https://www.google.cz/search?q=argon&am … l%C3%A1hev
https://www.google.cz/search?q=argon&am … l%C3%A1hev
Ta flaška byla kupovaná jako nová, nebo od někoho (aukro)?
Ta barva mě taky mate, byla koupená jako nová...
Nejdou mi ty sváry do hlavy, plyn jde, jehla je ok a i tak se chová - jak svár, taki jehla jako by nebyl plyn. Zítra vezmu svářečku do práce na láhev kde je 100% argon. A uvidím...
Editoval jakub.cr (27-07-2015 20:44:28)
prubl bych změřit průtok na hubici jestli ten budík nekecá-11 litrů mi přijde celkem dost,ale v kombinaci s malou hubicí a nevhodným vysunutím elektrody nemusí být svár dostatečně pokryt ochranným plynem.Jestli tomu teda dobře rozumím máte hořák s ventilkem.
Ano tlak v lahvi odpovídá kapalnému CO2,tedy plynu aktivnímu.Nehoří vám elda?
Editoval Ládes (27-07-2015 20:56:41)
Podle obrázku mám tento hořák - https://www.schweiss-shop.de/shop/image … T0001B.jpg . Zkoušel jsem jak větší hubici, tak i menší, to samé i wlof.elektrodu. Opravdu mi to připadá, že se svár chová jakoby tam nebyl plyn. A plyn z hubice fouká tak, že mi ofoukne tvář (to je jen krapet humoru, zkoušel jsem ho pustit víc jen pro jistotu, jestli opravdu jde ven z hubice).
flasa je fakt divna ale to nevysvetluje tie zvary/kratery
No tipla bych že sváříte v CO2, myslím že ta nálepka na tl.lahvi je špatně.......
pavol.sk: pokud nastartuju oblouk bez plynu, tak se chová obdobně.
Evita: začínám tím být na 90% přesvědčený, že to bude CO2čko.
jakub.cr napsal(a):
pavol.sk: pokud nastartuju oblouk bez plynu, tak se chová obdobně.
Evita: začínám tím být na 90% přesvědčený, že to bude CO2čko.
Zkuste to v práci tím čistým argonem,pak dejte vědět.Bez plynu nebo v céóčku to musí dost kouřit a elda hořet...
No nějak extra hodně to nekouří. Zkusím a dám vědět..
Pokud to bude čistý co2tak se dá podle čuchu poznat (štiplavý pocit jako když si čichneš k čerstvě otevřené lahvi se sodovkou nebo jiným syceným nápojem.
Editoval Honza007 (27-07-2015 22:52:55)
Tak tak CO2 jde cejtit. Argon cejtit nejde po ničem.Ventil je CO2, tlak také a barva také.Pokud je to nová lahev tak je to dobrá podělávka :-/
Tak problém (teď již banální) je vyřešen. Fakt je to co2...
Nová láhev, zítra zkusím, ale tentokrát si myslím, že to bude ok .
...a ten výstupný závit na fľašovom ventile je aký? ...ak je G3/4", potom by to bolo fakt CO2, a ak nie, tak to stále môže byť zmes Ar/CO2, čo je na TIGovanie tiež mimo...
P. S.: ten vstupný tlak do redukčného ventilu (50 barov) je tiež na strane teórie čistého CO2...
P. S. 2: ten prietok by som aj tak (bez ohľadu na plyn) overoval ešte na hubici trubicovým pietokomerom.
Editoval FF (29-07-2015 20:45:42)
Pravdepodobne mate horak s flexibilnym krkom ze? Pri castejsom ohybani flexi krku hlavne za tepla zvykne prasknut trubka na privod ochranneho plynu v krku a cez prasklinu si to potom prisava vzduch z okolitej atmosfery. Skuste pouzit iny horak iba na skusku. Mal som rovnaky problem a zavada bola v horaku.