SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stejnej proud, napětí ? Drát ?? Opravdu neni jeden AlSi5 a druhej AlMg5. Průtok plynu ??
RV napsal(a):
No chtěl slyšet :-).. Nabidnu trosku jinej pohled. My do firmy kupovali ted dve nový masiny.. Po 20 letech.. A ty odbockovy Kemppomaty jeste prodam.. Proste neznicitelny. A ze se s tim nikdo nemazlil.. I kdyby to bylo na 8 let, tak mi pro firmu přijde skoro jedno jestli utratit 200 nebo 70.. A po 20 letech seženu všechny nahr.dily.. A proste se snažím kupovat to nejlepsi kdyz vím ze to je na dyl a nevim co me potká za rok..
Určitě máte pravdu,ve firmě mám ještě 25 let staré Cebory a pořád super.Toto si chci koupit domu vlastně pro radost,ale pořád se mi na tom něco nezdá :-)
RV napsal(a):
Stejnej proud, napětí ? Drát ?? Opravdu neni jeden AlSi5 a druhej AlMg5. Průtok plynu ??
Drát a celej hořák jsem přehazoval.Prutok cca stejnej
MC1 napsal(a):
vyrobca napsal(a):
MC1 napsal(a):
A čím to prosím je že každá mašina kouří jinakproblem je zrejme niekde medzi horakom a podlahou...
NNN jasně,nejsem žádnej mistr světa.
Mám ale na mysli stejné podmínky.Stejné nastavení,stejný materiál a stejný pako co to drží v ruce :-) A stejně jedna kouří hodně a druhá skoro ne.
tak to by som pochopil keby sa zvaralo s Mig-om a potom s Tig-om..
Editoval vyrobca (20-10-2015 23:27:29)
Nikde nemůžu najít co je ideální průběh zdroje (výstup) na hliník.Má vliv vstupní frekvence do trafa 80khz nebo 100 khz na sváření,nebo na tom moc nezáleži a je to jen otázka použitého měniče.
Tak domu jsem si vzal MinarcMig Evo 200.. Pokud to nutne musi mit puls tak asi ten EWM Picomig. A na doma opravdu nemusíš mit stroj za 200litru.
Chlapi, kde chodite na to ze na zvaranie hliniku Mig-om je nutny pulz??? Hlinik predsa zvara bez problemov aj moja stara odbockova sunka Formica FOR mig 169 na 230V...
Nejdůležitější je vyřešit mechanicky posuv drátu. Pulz má výhodu hlavně při svařování tenkých materiálů.
Přece netvrdím že pulz je podmínka,ale myslím že to trochu pomůže proti kroucení.(když to není v rukách) :-)
Hliník se svařuje ve sprchovém přenosu a ten nastává až při vyšších napětích. Pulz je vlastně řízený sprchový přenos i při nižších parametrech. Výhoda je , že je možno svařovat i tenčí materiály. Pokud má svářečka i možnost dvojitého pulzu, pak má svar i kresbu podobnou jako při svařování tigem. Na kroucení materiálu si myslím memá pulz vliv.
Ja myslel,že se to trochu méně zahřívá.
Pulz je vlastně řízený sprchový přenos i při nižších parametrech. Co se vlastně mění při dvojitém pulzu?
Pulzují mezi sebou dva výkony.
nn to je normální pulz. Základní proud I se snižuje o 10 - 50 procent I2
Dvojitý pulz nevím jak funguje. Je tam ještě I3 ???
Ten druhý pulz je pomalejší, změna parametrů se děje v řádu sekund. U pulzů / obou / se změna týká proudu i napětí.
Děkuji za odpověď.Nemůžu nikde najít nějakou grafiku,našel jsem jen jednoduchý pulz.
Všechno a ještě o moc víc,třeba i o kombinaci procesů je na: esab superpulse
Více,než dvojitý pulzse mi osvědčila kombinace pulz-zkrat,ale jsou i další,třeba sprcha-pulz
Pulz-zkrat je perfektní pro řízení průvaru i u větších mezer.