SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den, prosím o radu, jakým způsobem nejlépe přivařit kousek závitové tyče, nebo části šroubu na zalomený vstřikovač motoru. K zalomení došlo při demontáži vytloukáním reverzním kladivem. Svár bude namáhaný na tah, údery reverzního kladiva. Prozatím jsem navařoval kus pevnostního šroubu M 14x1,5, CO2. Po pár úderech se svar utrhne, protože je neprovařený kořen, zdrojem Einhell 170A se mě to nedaří. Je možné spoj svařit MMA, případně jakou elektrodou? Děkuji.
nebolo by lepsie to klasicky postupne odvrtavat ? toto navaranie je dost extremne riesenie... aky velky pahyl tam ostal ?
No nevím, myslím že vstřikovač bude nějaká lepší ocel, kdoví jestli si vrtákem vůbec hrábne. Cočko bych vyřadil, ale pokud by to moh někdo vyvařit tigem, tak by se to povest mohlo, kořen si provaří a ve svaru nehrozí struskové vměstky.
No, prubněte to eldou Welco 1099, vysomrujete ji skoro v každým ZD nebo u regionálního dealera,zdravím, ať se vede.......
OK 67.45
Jak nedá tazatel foto tak jsou rady dost o ničem. Vstřikovač muže dost pravděpodobně být z nějaké legované oceli a pak to muže v TOO stále praskat.
Z fotky složení materiálu nezjistíme. Jedná se o pahýl vstřikovače průměr cca 20 mm, výška 10 mm nad rovinou víka ventilů, to je hliníkové. dnes jsem v prodejně koupil EB 125, zatím to drží, vytloukáme. Jinou elektrodu volně neměli.
Editoval Pavel ZRX (25-11-2015 12:35:23)
Z fotky samozrejme slozeni zjistit nejde ale z prvniho dotazu se taky dalo zjistit prd.
Svár MMA elektrodou EB 125 vydržel několik hodin úderú zpět. kladivem, po té povolil. Zítra tedy znovu, drželo to celkem dobře. Vstřikovač drží taky dobře :-) Díky za rady.
Honza007 napsal(a):
Jak nedá tazatel foto tak jsou rady dost o ničem. Vstřikovač muže dost pravděpodobně být z nějaké legované oceli a pak to muže v TOO stále praskat.
V prvním dotazu jsem toho mohl napsat víc, co se týká rozměrů a okolností..
Pavel ZRX napsal(a):
V prvním dotazu jsem toho mohl napsat víc,
nj. aspoň co je to za motor, zkusil bych před přivařením pobouchat na zbytek vstřiku kolmo ze stran, čím víc tím líp - ale aby neprdla hlava
po navaření je potřeba ještě nějakou 3metrovou páku zaháknout za navařený šroub a teprve nad tím vytrhávat kladivem, současně pomocník (dva, tři) táhnou pákou - aby vstřik byl pořád v tahu.
Je toho plný youtube - 4 metrovej trámek, na konci visí 4 chlapi a pátej bouchá kladivem, letí to pak všechno až do stropu
Renault trafic 2,0 dci rv. 2009. Do srany bouchám, zalévám tekutinami, vyzkoušeno průběžně nafta, petrolej, benzín, uvolnovací spray různých dodavatelů. Ten tah za současného tlučení by byl dobrý, ale motor je pod torpedem karoserie, je nad ním asi 30cm místa. Budu muset vyzkoušet tu páku, podepřít o zem. O motor se opřít nejde, víka praskají.
Ještě by se dal zkusit červenej Syntol nebo ATF s acetonem. Penetrační vlastnosti jsou výrazně lepší než u tzv. uvolňovacích sprejů.
Pavel ZRX napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu, jakým způsobem nejlépe přivařit kousek závitové tyče, nebo části šroubu na zalomený vstřikovač motoru. K zalomení došlo při demontáži vytloukáním reverzním kladivem. Svár bude namáhaný na tah, údery reverzního kladiva. Prozatím jsem navařoval kus pevnostního šroubu M 14x1,5, CO2. Po pár úderech se svar utrhne, protože je neprovařený kořen, zdrojem Einhell 170A se mě to nedaří. Je možné spoj svařit MMA, případně jakou elektrodou? Děkuji.
A co prubnout to navařit TIGem-na vstřik navařit několik vrstev třeba Tigrod 13.12,na to příslušně velkou matku(zvýší relativní operační možnosti)
TIGem jsem to zatím nezkoušel. Zajímalo by mě, která z technologií, TIG a MMA více ohřeje okolí sváru. Obávám se, že tigem poškodím hliníkové víko motoru.
Při vaření MMA jsem postupoval krátkými svary s pauzou, aby se příliš neohřálo hliníkové víko a nedošlo k prohnutí a následné netěsnosti.
No TIGem se dá lépe dávkovat teplo, takže by to měla být výrazně lepší volba v tomhle ohledu.