SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den všem ze Svarfora
Na parkovišti mi jeden hajzlík zničil nárazník u auta. Odmítá to přiznat (mám RZ od svědka) a navíc pojišťovna chce i v případě plnění z ručení viníka uplatnit 80% amortizaci.
Rád bych si tedy nárazník zkusil svařit sám.
Může mi prosím někdo poradit, jaký přídavný materiál použít a případně kde ho koupit? Nikde jsem vhodný přídavný materiál nenašel, ač jsem hledal. Materiál nárazníku je PC/PBT - Polycarbonat/Polybutylen.
Zvažoval jsem v nejhorším použít PVC drát.
Předem děkujiza rady.
Petr
Tenhle drát se dá koupit na Aukru,ale prodává se v půlkilovém balení a navíc ten prodejce posílá zásadně službou PPL a tak tě to vyjde někde okolo 500kč a výše a zůstane ti spousta drátu,který ti bude na nic.Nemáš občas cestu k nám na Moravu?Těch pár drátů bych ti poskytl,to není problém.
Zdravím vespolek,
narazil jsem na tohle tema, mám stejný problém.
Jen s tím rozdílem, že mě kus o velikosti dlaně zespodu na nárazníku chybí.
Objel jsem 2 autoservisy a jedno obrvrakoviště, nikde jsem nenašel nárazník pc/pbt.
Ani na internetu, že bych si objednal nějakou pc/pbt desku.
Jak to dopadne, kdy se budu pokoušet svařit s jiným plastem, je to bez šance?
Již jsem si vyřízl příslušný kus z nárazníku nové fabie.
Pruty pc/pbt by měli dorazit, horkovzdušku s nástavcema na svařování plasty mám,
Děkuji předem za radu.
Editoval tojefuk (10-01-2016 22:16:34)
Co máš za typ auta? To se neajde ani jeden servis stejný značky v okolí?
Když do spojů natavíš na obě strany tu kovovou síťku , tak by to mělo vydržet .
Ahoj, je to audina. V okoli není vubec nic.
Vidíš, stou síťkou mě to nenapadlo.
Nějak ten spoj zaškvařím-udělám nový druh plastu , zevnitř síťka zvenku tmel.
Ono to vidět není, ale zas by bylo hloupé kdyby to vypadlo.
Díky
Dobrý den,
narazil jsem na tuto stránku a čtu co tu vymyšlíte.
Nedá se kombinovat dva různé druhy plastů ( PC/PBT - stará Audi a PP/EPDM -Fabia). Co se týče zatavování sítěk, esek a pod. kovových částí, je to krátkodobá oprava. Ve spoji zůstane škvíra , kterou lakýrník překytuje a ta po nějaké době praskne vlivem povětrnostních podmínek .