SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Vsetko som precital.. Ja sa len proste nenecham odradit.. Nemam doma 400V, nic lepsieho, ani silnejsieho si proste tym padom dovolit nemozem, tak to prosim ta uz pochop! Ak nechces poradit, tak sa zdrz komentarov..
Ja te neodrazuji jen jsem uvedl duvody proc co a jak(nakonec natlouct si musi usta kazdy sam pokud si neda poradit) krom toho zde je vymena podavace, horaku,ridici jednoty atd uz alespon 100* popsano.Ovladaci napeti ventilu se ridi dle pouzite ridici jednotky a nebo pokud bude ovladana od stykace nebo spinace horaku napetim na nich pouzitym(pak nelze vyut funkce jako je predfuk a dofuk) .Me vadi stale takovym dobrakum jako jsi ty vše oslit stale dokola a to to nemyslim nijak zle.
Sam jsem si svarecku podobnym zpusobem predelal ale pouzil jsem vic nez bytelny zaklad nakonec je tady o tom vlakno.
langdon2 napsal(a):
Diky za postreh.. V nedelu by mi ho mali priniest, ten podavac s tou integrovanou koncovkou.. Potom nafotim..
![]()
A este otazka.. Dobuducna, ked by som chcel zvarat uz za pomoci ochranneho plynu, a nie trubickoveho drotu, aky je lepsi plynova ventil. na 24V alebo na 230V?
Ako sa to potom zapaja? Dikes.
Cau elektroventil zapojiš mezi pomocne trafo a podavač, motor toho podavače cosis obednal je je střídavy na fotkach tovojí svařečky jsem pomocne trafo neviděl tudíz ho budeš potrebovat 220/230V//24V aspon 50VA ,aby byla rezerva pro stykač a el ventil plynu případne jina řídící jednotka ktc/aek...
Editoval alll (22-01-2016 12:58:56)
Honza007 napsal(a):
Ja te neodrazuji jen jsem uvedl duvody proc co a jak(nakonec natlouct si musi usta kazdy sam pokud si neda poradit) krom toho zde je vymena podavace, horaku,ridici jednoty atd uz alespon 100* popsano.Ovladaci napeti ventilu se ridi dle pouzite ridici jednotky a nebo pokud bude ovladana od stykace nebo spinace horaku napetim na nich pouzitym(pak nelze vyut funkce jako je predfuk a dofuk) .Me vadi stale takovym dobrakum jako jsi ty vše oslit stale dokola a to to nemyslim nijak zle.
Sam jsem si svarecku podobnym zpusobem predelal ale pouzil jsem vic nez bytelny zaklad nakonec je tady o tom vlakno.
Honzo jen ho nech on nato prijde sam, tak jako ja pred lety, přestavoval einhela bt-gw 170 blue nakonec tam bylo trafo z omi 165 a z einhela zbyla kastle jinak bylo všechno vyměneno.. od te doby mam postavenu svařečku 3F TIGER 205 tami stačí bohatě na moje věci kolem domu mam v planu koupit casem i nejakou multifunci abych mohl svařet i tigem inventor vaří lip oproti klasické odbočkove mašině....
Dakujem za vsetky postrehy.. Za cca. 2 roky budu robit rekonstrukciu vedenia na mojej ulici.. potom budem mat aj 400V, ak ma to dovtedy zacne bavit, trocha sa to naucim, tak si potom mozno kupim daco poriadneho. Tak isto vzduchovy kompresor co mam, je slabota dvoj valcova co ma len 2200W. Ale aspon to tlaci 10 Barov. Proste silnejsieho nic nebolo na 230V. Chcel by som dakeho orlika, co ma aspon 300 litrovu nadrz.. Ale to su uz potom 5kW motory a viac..
Proste, vsetko bude, ale casom
Ale proč tedy nechceš slyšet o invertoru?
Kupil som 4 metrovy EURO horak BINZEL, ten novy podavac s Euro koncovkou.. Vsetko pekne zapasovalo. Tak isto som vymenil zemniaci kabel, nove klieste zemniace, a spravil som zemniaci kabel na rychlo spojku
Ked sa chce, vsetko sa da.. Ide to pekne. Ten podavac ten 4 metrovy horak utiahne uplne bez problemov.
Editoval langdon2 (04-02-2016 14:05:27)